Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počinje Svjetski kup u skijanju,Palander se oporavio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju počinje prema planu, ovog vikenda na ledenjaku u austrijskom Soeldenu, potvrdili su organizatori utrke.

Veleslalomske utrke u Soeldenu bile su pod znakom pitanja zbog visokih temepreatura i pomanjkanja snijega. No, direktor FIS-a Guenther Hujara dao je zeleno svjetlo.

Pročitajte i ovo Odmorište Zermatt Planina Matterhorn Šestero ljudi nestalo tijekom skijanja: Policija bez novih informacija i nakon akcije potrage Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

"Organizatori su napravili čudo i unatoč lošim vremenskim uvjetima staza je u odličnom stanju", izjavio je Hujara.

U subotu, 28. listopada, nastupaju skijašice, a dan kasnije je muška utrka veleslaloma.

Svjetski kup se nastavlja u finskom Leviju (11. i 12. studenoga), a potom skijaši i skijašice sele u Kanadu i SAD.

Najbolji finski skijaš 29-godišnji Kalle Palander uspješno se oporavio o teške ozljede križnog ligamenta koljena, te je objavio da će nastupiti na uvodnoj utrci Svjetskog kupa.

"Oporavak je išao bolje od očekivanog. Iako sam na snijegu trenirao samo 25 dana, mislim da će to biti dovoljno za uvodnu utrku. Teško je govoriti što očekujem od veleslaloma u Soeldenu, no na trenizima sam bio prilično brz", izjavio je Palander.

Finski skijaš je ozljedu zaradio prije sedam mjeseci, na prošlosezonskoj završnici Svjetskog kupa. Nakon operacije dio rehabilitacijskog procesa obavio je u Termama Selce, gdje su u prošlosti česti gosti bili Janica i Ivica Kostelić.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene