Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Okada Osimov nasljednik?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan će sljedeći mjesec objaviti da je Takeshi Okada novi izbornik te da će na tom mjestu zamijeniti Ivicu Osima koji je početkom mjeseca doživio moždani udar nakon kojeg je neko vrijeme bio u komi.

Okadi, koji je vodio Japan na svjetskom prvenstvu 1998., ponuđen je posao nakon Osimovog udara, a Japanski nogometni savez (JFA) se nada da će finalizirati uvjete njegovog novog ugovora prije sastanka izvršnog odbora 7. prosinca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osim: Hrvatska može biti iznenađenje EURA Slika nije dostupna Ivica Osim napustio intenzivnu njegu

Tehnički direktor JFA-a Takeshi Ono inzistira na tome da je Okada pravi čovjek za vođenje Japana kroz kvalifikacije za SP u nogometu 2010., koje počinju u veljači iduće godine.

Okada je najprije preuzeo vođenje japanske reprezentacije 1997. za SP u Francuskoj 1998., nakon što je prijašnji izbornik Shu Kamo otpušten.

Prvi nastup Japana na SP-u završio je s tri poraza pa je Okadu zamijenio Francuz Philippe Troussier.

Okada (51) je nakon toga trenirao japanske klubove Consadole Sapporo i Yokohama F-Marinos.

Osim, koji je bio japanski izbornik nakon neuspjeha Japana na SP u Njemačkoj 2006. pod vodstvom Brazilca Zica, probudio se iz kome ali je i dalje na intenzivnoj njezi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene