Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Lakersi u velikom finalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Los Angeles Lakersi prvi su izborili plasman u finale doigravanja NBA lige. Lakersi su u petom susretu finala Zapadne konferencije u Staples Centru porazili San Antonio 100:92 i u seriji na četiri pobjede slavili 4:1.

Spursi su sjajno otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine vodili su 13 koševa razlike (28:15). U drugoj četvrtini su u jednom trenutku imali i 17 koševa viška, a prednost su imali i na poluvremenu (48:42). Međutim, u druge dvije četvrtine domaćin se probudio i uspio je preokrenuti rezultat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aktualni NBA prvaci Lakersi priuštili pravi show svojim navijačima Slika nije dostupna NBA: Boston poveo u finalu Istoka

Ključni igrač u pobjedi Lakersa ponovo je bio Kobe Bryant koji je postigao 39 koševa, Lamar Odom je dodao 13, a Pau Gasol 12 koševa. Bryant je u posljednjoj četvrtini zabio 17 od 36 koševa Lakersa.

"Sjajan je osjećaj izboriti finale. Ostvarili smo veliki uspjeh koji nitko nije predviđao. No naš posao još nije završio. Očekuje nas još najveća prepreka," kazao je Bryant.

Lakersi su do finala došli skorom od 12 pobjeda i tri poraza, a u svom Staples Centru imaju 8:0 i bez poraza su više od dva mjeseca.

"Moje srce lupa kao ludo, oduševljen sam," dodao je Odom.

Spurse su predvodili Tony Parker (23) i Tim Duncan koji je upisao "triple-double" - 19 koševa, 15 skokova i 10 asistencija.

Lakersi će u finalu igrati protiv pobjednika serije između Bostona i Detroita.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene