Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najavljen najjači 'Hanžek' do sada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do najvećeg atletskog događaja godine u Hrvatskoj, Grand Prix mitinga u Zagrebu, ostalo je tjedan dana i već sada se može reći da će to biti najjače izdanje popularnog "Hanžeka".

Na konferenciji za novinare organizatori mitinga najavili
su dolazak svjetske rekorderke u kladivu te brojnih europskih,
svjetskih i olimpijskih prvaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne predaju se Uvjeti katastrofalni, rezultat vrhunski. Dokad? Slika nije dostupna Pao još jedan zrakoplov Tragični aeromitinzi: U dva dana poginulo 10 ljudi

U muškoj konkurenciji treba posebno izdvojiti natjecanja na 110m prepone te u skoku u dalj.

Kad je u pitanju utrka na 110m prepone u Zagreb dolaze četverostruki svjetski prvak Allen Johnson, europski prvak Stanislavs Olijars, te odlični 19-godišnji Kubanac Dayron Robles, koji ima četvrto vrijeme ove sezone (13.04). 

Tu su još i Amerikanac David Oliver i Jamajćanin Maurice Wignall.

Muški skok u dalj pruža još veći užitak. Stiže Panamac Irving
Saladino, koji ima najduži skok ove sezone (8.56m). Tu su još olimpijski i svjetski prvak Dwight Phillips, te srebrni i brončani sa EP u Goeteborgu Britanac Greg Rutherford i Ukrajinac Oleksij Lukaševič, a valja spomenuti i prošlogodišnjeg prvaka SAD-a Miguela Patea.

Gledatelji će moći uživo vidjeti još jedno veliko ime u trčanju na duge pruge, Kenijac Benjamin Limo nastupit će na 3000 metara. Limo je prošle godine bio svjetski prvak na 5000m.

U utrci na 100m nastupit će trojica najboljih sa EP u Goeteborgu, Francis Obikwelu iz Portugala, zatim Rus Andrej Jepišin i Slovenac Matic Osovnikar.

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić imat će vrlo jaku konkurenciju. Suparnice će joj biti vodeća visašica ove sezone Kajsa Bergqvist, europska prvakinja Tia Hellebaut i Bugarka Venelina Veneva, koja je bila srebrna na EP u Goeteborgu.

U ženskom kladivu u opasnosti je i svjetski rekord, budući da u Zagreb stiže aktualna rekorderka Ruskinja Tatjana Lisenko (77,80m), te dvostruka svjetska prvakinja Kubanka Yipsi Moreno. Naša Ivana Brkljačić pokušat će se iskupiti za podbačaj na EP u Švedskoj.

Zagrepčani će na djelu moći videti i novu svjetsku juniorsku
prvakinju na 400 metara Danijelu Grgić. U toj utrci nastupit će
europska prvakinja Bugarka Vanja Stambolova, dvostruka svjetska dvoranska prvakinja Ruskinja Natalija Nazarova, te četvrta na IAAF-ovom renkingu u ovoj disciplini Jamajćanka Novlena Williams.

Jedna od poslastica večeri bit će i ženska utrka na 100m prepone u kojoj će trčati olimpijska pobjednica Joanna Hayes, svjetska prvakinja Michelle Perry, te Kanađanka Perdita Felicien, koja je bila svjetska prvakinja 2003.

Kao što je poznato atletski Grand Prix miting u Zagrebu održat će se 31. kolovoza (početak u 18,30 sati) na stadionu Sportskog parka Mladosti. Ulaznice se prodaju po cijeni od 40 kuna za zapad i 10 kuna za istok. Zagrebački Grand Prix miting dio je elitne Svjetske atletske turneje, koju čine 24 najjača svjetska mitinga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene