Obavijesti Video Pretražite Navigacija

McClaren za poraz optužio suca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik ruske reprezentacije Guus Hiddink bio je oduševljen nakon što je 'Zbornaja' na Lužnikiju porazila englesku reprezentaciju i ostala u igri za plasman na Europsko prvenstvo 2008. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Engleska je bila previše samouvjerena Slika nije dostupna Engleska protiv Rusije bez Lamparda i Hargravesa, Gerrard spreman

'Ponosan sam na igrače koji se nisu predavali premda smo gubili na poluvremenu. Bilo je to najboljih 45 minuta od kada sam na ruskoj klupi', kazao je ruski izbornik. 

Hiddink je u pravo vrijeme povukao prve poteze, a ključnim se pokazao ulazak u igru Romana Pavljučenka koji je zabio oba ruska gola.

'Znali smo da će Englezi imati problema ako ih pritisnemo. Imali smo dobru tranziciju igre i sve je funkcioniralo po našim željama. Dečki su se držali dogovora i zasluženo smo slavili', kazao je Hiddink. 

Izbornik engleske reprezentacije Steve McClaren optužio je španjolskog suca Luisa Mednia Cantaleja za poraz u Moskvi.

'Imali smo prednost i kontrolirali smo igru dok sudac nije poklonio domaćinima jedanaesterac. Svi koji su gledali utakmicu slažu se da je prekršaj bio izvan kaznenog prostora', kazao je engleski strateg, te dodao: 'ta je sudačka odluka prelomila utakmicu. Imali smo dobitnu poziciju, no sve se okrenulo kada je dosuđen jedanaesterac.' 

>> Rusija-Engleska 2:1, Hrvatska sama odlučuje o odlasku na Euro 

>> Ozlijeđeno devet engleskih navijača

Rusi su pobjedom na Lužnikiju ostali u igri za plasman na Europsko prvenstvo, a sada su u najtežoj poziciji Englezi. Ako Rusija slavi u obje preostale utakmice, u Izraelu i Andori, a Hrvatska izbori barem bod u Makedoniji, za 'Gordi Albion' je priča zaključena. Englezi u tom slučaju ostaju bez plasmana na EP bez obzira na ishod londonske utakmice protiv Hrvatske.

'U teškoj smo poziciji, no još uvijek ništa nije gotovo. Kvalifikacije traju 12 kola, a ne 10 ili 11. Prije ove utakmice sve je bilo u našim rukama, a nakon nje nije. Sada ovisimo o drugima, no još uvijek nismo ispali iz igre', zaključio je engleski izbornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene