Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Maradona: Nisam FIFA-ina ulizica kao Platini i Pele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diego Maradona izjavio je kako se nikada neće ulizivati FIFA-i radi ostvarenja nekih svojih ciljeva kao što to čine njegovi kolege Pele, Michel Platini i Franz Beckenbauer.

Argentinac tvrdi kako je tužan što su se neki od najvećih igrača u povijesti, prema njegovu mišljenju, 'ugnijezdili' u FIFA-i kako bi ostvarili svoje ambicije. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cannes: Prikazan Kusturičin film o Maradoni Slika nije dostupna EURO: Maradona će navijati za Španjolce

U intervjuu za kolumbijsku televiziju, Maradona je rekao da je i on mogao poći njihovim stopama i postati 'moćnija figura', ali kako se on nikada ne bi mogao 'pogrbiti' i prigrliti predsjednika FIFA-e Seppa Blattera. 

"Kada bih to mogao bio bih dio FIFA-ine obitelji, no tada bih se jako sramio. Platini sada i jest na čelu UEFA-e zato jer je godinama bio Blatterov posilni. Pele stalno brani FIFA-u, a Beckenbauer je Njemačkoj priskrbio naslov svjetskog prvaka", optužuje Maradona. 

"Kada bivši igrači neko vrijeme ne osjeti da su i dalje slavni i važni, postaju 'gladni'. To je jako tužno, ali činjenica je da su sva trojica bili odlični nogometaši u svoje vrijeme", dodao je. 

Argentinac je istaknuo kako mu je jasno što je sve mogao postići da je izabrao 'prave prijatelje', no i da se ne želi pridružiti 'klubu korumpiranih'. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene