Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Liga16 kao budućnost Prve HNL

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je da se prijedlog o proširenju Prve HNL na 16 klubova stavi na ubrzanu javnu raspravu po županijskim savezima, kako bi već do kraja mjeseca mogla biti organizirana Izborna skupština HNS-a na kojoj bi moglo doći do promjene sustava natjecanja.

IO HNS-a je zatražio od Udruge prvoligaša da u roku od dva dana dostavi svoj prijedlog o sustavu natjecanja koji bi onda išao ubrzanom procedurom na glasanje na Skupštinu, ali su članovi IO-a upozorili da se mora poštivati ispunjenje uvjeta o licenciranju potrebnog broja klubova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HNL: Croatia i Šibenik 'razbili' Varteksa i Slavena, Cibalia 2. na ljestici Slika nije dostupna HNL: Pobjede domaćina i Sesvećana u Zadru

Prihvaćen je prijedlog novog Pravilnika o licenciranju za sezonu 2008./2009, u kojem su postroženi financijski kriteriji i obvezatna je rasvjeta na svim stadionima, a prema riječima glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića, do 15. svibnja 2008. 17 ili 18 hrvatskih kubova moralo bi ispuniti uvjete o urednom financijskom poslovanju i na prijavljenim stadionima imati reflektore za odigravanje noćnih utakmica.

Izvršni odbor odlučio je razmotriti ukidanje odredbe o tri posto novca od inozemnih prijelaza igrača koji su dosad pripadali HNS-u, a taj bi se iznos ravnopravno podijelio na tri dijela - klubu, županijskom savezu i HNS-u, koji bi praktički umjesto tri, uzimao jedan posto. 

O toj uredbi odlučit će također Skupština.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene