Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Landisu obećana manja kazna ako optuži Armstronga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki biciklist Floyd Landis, koji je prošle godine, samo nekoliko dana nakon osvajanja "Tour de Francea" optužen za korištenje dopinga (i još uvijek vodi pravnu bitku kako ne bi izgubio naslov) tvrdi kako je Američka antidopinška agencija (USADA) od njega zatražila dokaze protiv Lancea Armstronga i zauzvrat mu ponudila izricanje najmanje moguće kazne za uzimanje dopinga.

Landis, u čijemu su urinu pronađene enormne količine sintetičkog testosterona, je izjavio kako su iz USADA-e kontaktirali njegova odvjetnika odmah po objavljivanju vijesti da je njegov uzorak pozitivan krajem srpnja prošle godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Policija pretresla kuću biciklista Patrika Sinkewitza Slika nije dostupna Vinokurovu otkaz zbog dopinga

"Takvu ponudu u najboljem slučaju mogu smatrati uvredljivom. Ona najbolje govori o karakteru istrage protiv mene i jasno je da neću dati nikakav odgovor na ovu ponudu", rekao je Landis koji se mora pojaviti na saslušanju u ponedjeljak, te ukoliko se dokaže da je kriv očekuje ga dvogodišnja zabrana nastupa.

Landis i sedmerostruki pobjednik "Toura" Armstrong su bili momčadski kolege u US Postalu od 2002. do 2004. godine. Armstrong je često bio osumnjičen za uzimanje dopinga,
ali niti na jednoj kontroli nije bio pozitivan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene