Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lakersi u finalu Zapada, Cleveland izborio sedmu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaši Los Angeles Lakersa izborili su plasman u finale Zapadne konferencije NBA lige. Lakersi su u šestom susretu polufinala u Energy Solutions Areni u Salt Lake Cityu pobijedili Utah 108:105 i ukupnim rezultatom 4:2 izborili finale.

Lakersi su sjajno otvorili utakmicu i već nakon prve četvrtine su imali 13 koševa viška (33.20). Do poluvremena je prednost gostuju narasla na 19 koševa (62:43). U drugom dijelu utakmice 'Jazzeri' su daleko bolje 'svirali', dobili su treću i četvrtu četvrtinu no nisu uspjeli nadoknaditi veliki zaostatak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svi putnici izašli Zrakoplov sletio u Salt Lake City zbog prijetnje bombom Slika nije dostupna Krivi droga i alkohol SAD: Gola kradljivica ukrala dva automobila

Ključni igrač u trijumfu Lakersa bio je Kobe Bryant koji je upisao 34 koša, 8 skokova i 6 asistencija. Još petorica su ubilježila dvoznamenkasti broj koševa, najviše Pau Gasol (17 koševa i 13 skokova) i Derek Fisher (16). U domaćim redovima među strijelce se upisalo deset igrača, svi koji su nastupili, a šestorica su ubacila više od deset koševa. Najviše Deron Williams (21 koš i 14 skokova) i Mehmet Okur (16).

Lakersi će u finalu Zapada igrati protiv San Antonio Spurs ili New Orleans Hornetsa.

U drugom susretu večeri Clevaland je u Quicken Loans Areni pobijedio Boston 74:69 i izjednačio rezultat na 3:3. Odlučujuća sedma utakmica na rasporedu je u nedjelju u Bostonu. Celtici će tako još jednom loviti prolaz u odlučujućem ogledu. U prvom krugu su pobijedili Atlantu 4:3, a sada će to pokušati i protiv Cavsa. Bila je to utakmica sjajnih obrana, a presudio je LeBron James za kojeg gosti nisu imali nikakva riješenja. James je zaključio dvoboj sa 32 koša, 12 skokova i 6 asistencija.

'Odigrali smo sjajnu obranu, no to neće biti važno ukoliko ne odigramo ovako i u sedmom susretu. Prošli smo daleki put i još nije vrijeme za prekid', kazao je James. Osim njega u redovima Cavsa još je samo Delonte West upisao dvoznamenkasti broj koševa - 10. Goste su predvodili Kevin Garnett (25 koševa i 8 skokova) i Paul Pierce (16 koševa), također jedini sa preko deset koševa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene