Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janne Ahonen pobjednik Novogodišnje turneje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Finski skakač Janne Ahonen ušao je u povijest kao prvi skakač koji je pet puta slavio na Novogodišnjoj turneji Četiri skakaonice nakon njegove pobjede na zadnjem, četvrtom natjecanju serije u Bischofshofenu.

Ahonen (30) je u iznino teškim uvjetima za skakanje, po vjetru i jakoj kiši, osigurao pobjedu skokovima od 126 i 136 metara. Finac je pobjednikom turneje bio 1999., 2003., 2005., 2006. i 2007., te Nijemac Jens Weisflog više nije surekorder sa četiri trijumfa.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Andrej Virant Sadiković Bolja Hrvatska Video napravljen za vlastitu dušu doveo ih je do suradnje s megapopularnim DJ-evima: "Doslovno su mi se ruke tresle. Nisam mogao vjerovati" Slika nije dostupna Dirljiva posveta Balaševiću Vučko i Zagi su zaplakali: ''Danas svijet ima malo manje boje''

Drugo mjesto u Bischofshofenu osvojio je Norvežanin Anders Bardal, a vodeći u Svjetskom kupu Austrijanac Thomas Morgenstern bio je treći, što mu je donijelo i ukupno drugo mjesto na turneji.

Teški uvjeti bili su kobni za favorite Gregora Schlierenzauera, Toma Hildea i Simon Ammann koji se prvim skokom nisu uspjeli plasirati među 30 koji su ovojili bodove i nastavili natjecanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene