Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivanković podnio ostavku, novi trener Katanec ili Soldo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Ivanković više nije trener Dinama. U Maksimiru je došlo do iznenadnog preokreta. Ivanković je podnio ostavku, a kao najizgledniji kandidati za trenersku klupu spominju se Zvonimir Soldo i Srečko Katanec.

Odluka je konačna, rekao nam je Ivanković, koji je Upravi svoju odluku objavio nakon sastanka s igračima.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan, reporter Dnevnika Nove TV Šok u Splitu zbog ostavke Tko je novi šef splitske policije? "Pamti ga se i kao glavnog ravnatelja policije s najkraćim stažem" Slika nije dostupna Na Bilićev posao pretendiraju i Ivanković i Kranjčar!

Razlog je sinoćni verbalni ispad Dinamovog bossa Zdravka Mamića. Ljutit zbog poraza uletio je u svlačionicu i opsovao majku Ivankoviću i njegovom pomoćniku Rajku Magiću. 

Mamić se potom okrenuo igračima i uzviknuo 'Vas vode idioti, a ne treneri'. Te su psovke očito prelile čašu strpljenja inače mirnog Ivankovića koji je široj sportskoj javnosti poznat po mirnoći u komunikaciji i izrazitim gospodskim manirima. 

Zajedno s Ivankovićem odstupio je i njegov prvi pomoćnik Rajko Magić. 

Maksimir je pod pravom novinarskom opsadom, svi čekaju objavu imena novog trenera. U Plavom salonu traje sastanak Zdravka Mamića s najbližim suradnicima, sportskim direktorom Zoranom Mamićem i glavnim direktorom Damirom Vrbanovićem. 

Doznajemo da su se u utrci za vruću, ali i prestižnu trenersku klupu izdvojila dva imena. Makedonski izbornik Srečko Katanec, te trener Dinamove juniorske momčadi Zvonimir Soldo.

Donedavni kapetan Stuttgarta čini se ima veće šanse. Njegov angažman naišao bi na kudikamo bolji prijem kod javnosti posebice najvjernijih navijača. Soldo ima besprijekornu sportsku biografiju bez ijedne mrlje, a i bio je standardni član legendarnih vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. 

S Katanecom je situacija obrnuta. Dovoljno se sjetiti njegove kandidature za hrvatskog izbornika prije nekoliko godina. Javnost, a posebice mediji doslovno su ga sasjekli napisima da je konfliktna osoba i loš trener kojem je osnovna misao ne primiti gol.

Novi potres u Maksimiru dogodio se samo dva dana prije odlaska na pripreme u Međugorju.

Iz Nogometnog kluba Dinamo danas je stiglo kratko priopćenje u kojem su potvrđeni navodi o
smjeni prvog trenera Branka Ivankovića.

- Gospodin Branko Ivanković u ponedjeljak je u prijepodnevnim satima podnio neopozivu ostavku na mjesto trenera NK Dinamo. Zajedno sa trenerom Ivankovićem, ostavku je podnio pomoćni trener Rajko Magić.

Do daljnjega će treninge voditi članovi stručnog stožera - Miljenko Rak, Boris Kubla i Mario Jozić, a od ovog trenutka NK Dinamo ulazi u proces traženja novog rješenja", stoji u obavijesti za javnost koju je potpisao član Uprave NK Dinamo Siniša Jagodić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene