36825
36825
36825
36825
36825

Igrač pobjedničkog New York Giantsa, David Diehl, ponos hrvatske zajednice u New Yorku!

  • , 05.02.2008., 10:12
  • Autor:
  • komentara

Hrvatski iseljenici iz New Yorka od nedjelje slave pobjedu New York Giantsa jer su ponosni da je u prvoj ekipi američke NFL lige igrač David Diehl čija je majka Hrvatica.

 
 
 
 

“Naši iseljenici se tradicionalno okupljaju u etničkom predjelu Astoria po hrvatskim restoranima i klubovima uvijek kad se igraju velike utakmice u kojima sudjeluje hrvatska reprezentacija u svim sportovima, a s posebnom pažnjom su u nedjelju gledali Super Bowl jer su u finalu bila dva Hrvata - Bill Belichick, trener Patriotsa i David Diehl, igrač New York Giantsa. Ponosni smo na njihove uspjehe”, izjavio je Vedran Nazor, predsjednik Hrvatsko-američke akademije i veliki promoter hrvatskih sportaša u Americi. 

David Diehl, koji je rođen 1980 godine u Chicagu, ali se zbog profesionalne nogometne karijere preselio u New York, uvijek kad je slobodan od treninga ili gostujućih utakmica, posjeti Hrvatski centar i Crkvu na Manhattanu gdje posluša misu na hrvatskom jeziku . 

U kafiću 'Scorpion' u Astoriji, vlasnika Denisa Lisice, bilo je posebno veselo u nedjelju tijekom Super Bowla jer se tamo okuplja mlađa generacija Hrvata, a organizirana je i kladionica sa ulozima od 200 do 500 dolara. 

Oni koji su vjerovali u pobjedu New York Giantsa zadovoljno su trljali ruke ali potom i častili društvo u tom omiljenom hrvatskom okupljalištu. Super Bowl su naši iseljenici pratili i u klubu Rudar i Istra klubu na Astoriji. Hrvati su poznati kao dobri nogometaši širom Amerike gdje su osnovani brojni iseljenički nogometni klubovi istog imena - Croatia. 

Jedan od najstarijih HNNK Croatia nogometni klub iz New Yorka u travnju obilježava 40 godišnjicu postojanja koju će, tvrdi predsjednik Tomislav Radalj proslaviti u Hrvatskom centru na Manhattanu. 

Šapuće se da bi se slavlju mogao pridružiti i David Diehl sa svojim prijateljima iz New York Giantsa. Zbog velike tetovaže hrvatskog grba koju ima na ruci suigrači ga na treninzima znaju nazivati i Croat!

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.

Dnevnik.hr na FacebookuDNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se