Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska potopljena na Poljudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je u prijateljskoj utakmici na Poljudu težak poraz. Nizozemska je pred 25.000 gledatelja pobijedila s glatkih 3:0.

U prvom pripremnom nastupu za EURO hrvatska reprezentacija je u Splitu doživjela težak poraz. Igra hrvatske reprezentacije bila je posve neprepoznatljiva i bila je to sasvim sigurno najgora predstava od kada je Slaven Bilić preuzeo hrvatsko kormilo. 

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Slika nije dostupna Nizozemska - Francuska 4:1

Gosti su dominirali u svim detaljima igre i premda su u Split doputovali bez Arjena Robbena, Ruuda van Nistelrooya, Robina van Persiea, Clarencea Seedorfa i Andrea Ooijera to se nije osjetilo na njihovoj igri. Bili su razigrani, odlično postavljeni na travnjaku i deklasirali su suparnika.

Prvi pogodak za Nizozemce postigao je Heitinga već u 9. minuti, drugi gol postigao je Huntelaar u 41. minuti, dok je poraz 'kockastih' definitivno potvrdio Hesselink u 89. minuti.

Sva tri gola su pala nakon katastrofalnih pogrešaka u našoj obrani. Hrvatska reprezentacija je najviše problema imala u sredini terena. 

Kod prvog gola Dario Šimić je zakasnio ispratiti Heitingu koji je na ubačaj Sneijdera s pet metara glavom matirao Pletikosu.

Kod drugog pogotka kiksala je kompletna zadnja linija. Prvo su Ćorluka i Srna ispali na dvostruko dodavanje Van Bronckhorsta i De Clerca, a u nastavku akcije De Clerc je uposlio usamljenog Huntelaara kojem s nekoliko metara nije bilo teško svladati Pletikosu.

Vezni red kao da i nije postojao i u prvom poluvremenu stvorili smo svega dvije pravu prilike, u 18. minuti Srna je na ubačaj Petrića prebacio vrata, a u 41. minuti je njegov udarac obranio van der Sar.

Naizgledniju priliku za pogodak u prvom poluvremenu naši su igrači imali nakon što je Niko Kranjčar uputio sjajnu loptu u prostor Dariju Srni, koji je dobro pucao, no Edwin vander Sar je odlično obranio.

Hrvatski igrači u drugom su poluvremenu pokazali daleko više želje, no stanje na terenu nije se bitnije promjenilo. Bilić je pokušao razbuditi naše redove brojnim zamjenama no nije bilo velikog pomaka.

Nakon dosuđenog indirekta, u74.minuti, s udaljenosti od nekoliko metara od gola, Petrić je pogodio živi zid. Prave prilike za pogodak u ovoj situaciji možda i nije bilo jer su svi igrači Nizozemske stali na gol crtu.

Konačan udarac Nizozemci su nam zadali u 89. minuti kada je Vennegor of Hesselink postigao treći pogodak.

Hrvatska je na Poljudu doživjela težak poraz, no radi se tek o prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Ipak, ovu utakmicu stručni stožer reprezentacije mora ozbiljno analizirati jer je momčad igrala loše, a poznatoj hrvatskoj igri ove večeri nije bilo traga. 


STRIJELCI: 0:1 Heitinga (9), 0:2 Huntelaar (37), 0:3 Hesselink (89)

ŽUTI KARTONI: Ćorluka (20), R.Kovač (54), Srna (58) / Huntelaar (62), De Zeeuw (73)

HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka, Šimić (od 46. Pranjić), R.Kovač (od 70. Knežević), Šimunić - Srna (od 86. Babić), N.Kovač (od 70. Leko), Morić, Kranjčar (od 46. Olić) - Eduardo (od 70. , Petrić. Izbornik: Slaven Bilić

NIZOZEMSKA: Van der Sar - De Clers, Mathijsen, Heitinga, Melchiot (od 71. de Jong) - Van Bronckhorst, De Zeeuw - Babel, Sneijder, Van der Vaart (od 84. Hesselink) - Huntelaar (od 75. Emanuelson). Izbornik: Marco van Basten

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene