Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1 - Stewart zatražio ostavku Mosleya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši trostruki svjetski prvak u formuli 1, Britanac Jackie Stewart, njemački auto-moto klub ADAC, te proizvođači automobila BMW i Mercedes priključili su se osudama predsjednika Međunarodne automobilističke federacije Maxa Mosleya nakon velikog seks skandala.

'Čovjek koji je napravio takvo nešto mora otići. On jednostavno više ne uživa povjerenje i nije podoban voditi auto-moto obitelj. Ovo nije samo pitanje Formule 1, već i cijelog sporta', smatra Škot koji je bio tri puta svjetski prvak (1969, 1971, 1973), a tijekom karijere ostvario je 27 pobjeda.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Napadima su se priključili i njemački automoto klub ADAC, te njemački proizvođači automobila BMW i Mercedes. Čelnici najvećeg europskog automoto kluba poslali su pismo Mosleyu u kojem traže njegov ostavku.

'Iza ADAC-a stoji više od 100.000 ljudi i naš glas ima važnost. S obzirom na nastalu situaciju ostavka je jedini moralan čini', poručili su iz ADAC-a.

Jednako mišljenje imaju i BMW i Mercedes. U zajedničkom priopćenju ugledni njemački proizvođači automobila smatraju ponašanje Mosleya sramotnim i od FIA-e traže reakciju. 

'Njegovo ponašanje može utjecati na cijelu auto-moto industriju i zbog toga tražimo reakciju FIA-e'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene