Obavijesti Video Pretražite Navigacija

F1: Alonso se vratio u Renault

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvostruki svjetski prvak u formuli 1, Španjolac Fernadno Alonso (26) karijeru će nastaviti u momčadi Renaulta.

Alonso je povratak u redove Renaulta s kojim je osvojio dva naslova prvaka potvrdio na svojoj internetskoj stranici, a španjolski mediji su objavili kako je potpisao jednogodišnji ugovor. Renault je mladom Španjolcu nudio čak 100 milijuna dolara za ugovor na tri godine, no za sada je dogovorena suradnja na jednu sezonu. Drugi pilot francuske momčadi biti će Brazilac Nelson Piquet junior.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Formula 1: Alonso ponovo najbolji! Slika nije dostupna Alonso senzacionalni pobjednik prve noćne utrke u povijesti F1

Alonso je prošle sezone vozio za McLaren Mercedes no napustio je momčad nakon sukoba s čelnicima te momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom. Prošlu sezonu je okončao na trećem mjestu iza svjetskog prvaka Finca Kimia Raikkonena u Ferrariju, te Hamiltona. 

>> Renault kriv za špijuniranje McLarena, ali prošao bez kazne?

Alonso je u F1 debitirao 2001. godine u bolidu Minardia u čijim je redovima vozio jednu sezonu. Iduće četiri godine vozio je za Renault, a prošlu godinu je bio član McLarena. Ukupno je nastupio na 105 Grand Prix utrkama, upisao 19 pobjeda, te se 49 puta uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog podija. Naslove svjetskog prvaka osvajao je u bolidu Renaulta 2005. i 2006. godine. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene