Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nakon dvostruke krune Soldo podnio ostavku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagađanja hoće li na koncu ove sezone dobiti otkaz ili neće dosadašnji trener Dinama Zvonimir Soldo je razriješio nakon uzvratnog susreta finala Kupa time što je podnio neopozivu ostavku.

Svoju odluku obznanio je sportskom direktoru 'modrih' Zoranu Mamiću.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Soldo je momčad Dinama preuzeo sredinom siječnja nakon što je Branko Ivanković podnio ostavku zbog uvredljivih izjava Zdravka Mamića na njegov račun nakon Dvoranskog prvenstva Hrvatske na kojemu je Dinamo zauzeo treće mjesto.

Soldo je 'modre' doveo do dvostruke krune, pobjede u prvenstvu i kupu, no od prvog dana je bio meta čestih kritika zbog igara zagrebačkog kluba.

Bivši hrvatski reprezentativac koji je za 'vatrene'" odigrao 61 utakmicu i postigao tri pogotka, prije dolaska na klupu hrvatskog prvaka bio je trener juniorske momčadi Dinama. Trenersko zvanje stekao je na uglednoj Kolnskoj nogometnoj akademiji, jednoj od najuglednijih u Europi. 

Dinamo osvojio Kup

Nogometaši zagrebačkog Dinama pobjednici su 17. izdanja hrvatskog nogometnog Kupa. 'Modri' su u dvije utakmice finala bili bolji od Hajduka, u prvom susretu u Zagrebu slavili su 3:0, dok je uzvrat u Splitu završio bez pogodaka.

Dinamo je tako sezonu zaključio dvostrukom krunom, točnije desetim naslovom prvaka i devetim trofejom u Kupu.

Premda je uzvrat bio lišen rezultatskog naboja dvoboj u Splitu protekao je bez pravog nogometa. Utakmica na Poljudu trebala je biti spektakl na koncu sezone, no bilo je otužno gledati prazne tribine poljudske ljepotice na kojima se okupilo tek 5.000 gledatelja, te očajan nogomet dviju ponajboljih hrvatskih momčadi. Umjesto pogodaka vidjeli smo čak tri crvena kartona i šest žutih kartona. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 18. minuti kada je nakon oštrog start Mihaela Mikića nad Borisom Pandžom došlo do velike gužve. U naguravanju igrača palo je i nekoliko udaraca, a sudac Ivan Bebek pokazao je crveni karton vrataru Hajduka Vladimiru Baliću i braniču Dinama Hrvoju Čali. Mikić je zbog neopreznog starta prošao sa žutim kartonom. Crveni karton dobio je i napadač Dinama Mario Mandžukić u 69. minuti zbog simuliranja. Bio je to njegov drugi žuti karton na utakmici.

Što se tiče igre Hajduk je bio bliže pobjedi, stvorio je nekoliko poluprilika međutim niti jednu nije realizirao. Dinamo je najbolju priliku imao u završnici utakmice kada je Balaban pucao preko gola.

Dinamov put do naslova pobjednika Kupa

16-ina finala: Virovitica - Dinamo 1:3

Osmina finala: Šibenik - Dinamo 2:3

Četvrtfinale: Slaven Belupo - Dinamo 0:1, Dinamo - Slaven Belupo 2:1

Polufinale: Dinamo - Zagreb 3:1, Zagreb - Dinamo 2:3

Finale: Dinamo - Hajduk 3:0, Hajduk - Dinamo 0:0


Svi osvajači hrvatskog nogometnog Kupa

1992 - Inker

1993 - Hajduk

1994 - Croatia

1995 - Hajduk

1996 - Croatia

1997 - Croatia

1998 - Croatia

1999 - Osijek

2000 - Hajduk

2001 - Dinamo

2002 - Dinamo

2003 - Hajduk

2004 - Dinamo

2005 - Rijeka

2006 - Rijeka

2007 - Dinamo

2008 - Dinamo

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene