Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo - Hajduk 3-0

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvoj utakmice finala hrvatskog nogometnog Kupa Dinamo je u Maksimiru svladao Hajduk sa 3-0 (2-0).

Zagrebački Dinamo, koji je još ranije osigurao novi naslov prvaka Hrvatske, napravio je veliki korak ka osvajanju i drugoga trofeja ove sezone - Kupa. U prvoj utakmici finala Dinamo je na svom terenu svladao svog najvećeg rivala Hajduk sa 3-0. Prva dva pogotka postignuta su u prvih 20 minuta igre i to nakon teških pogrešaka obrane Splićana, dok je konačnih 3-0 odličnom solo-akcijom postavio Mario Mandžukić u samoj završnici dvoboja.

Hajduk je u Zagreb stigao značajno oslabljen, bez ključnih veznih igrača Srđana Andrića i Florina Cernata, a to je bilo vrlo vidljivo na travnjaku. Dinamo je dominirao terenom i stvarao brojne prilike, ali niti jednu od tih izrađenih prigoda nije pretvorio u gol.

Dinamo je poveo u osmoj minuti nakon katastrofalne pogreške Hajdukova stopera Gorana Sablića, Mihael Mikić bio je u prodoru, ali je već izgubio kontrolu nad loptom, no umjesto da raščisti situaciju Sablić je promašio čitavu loptu i ponudio novu priliku Mikiću koji je odlično uposlio Josipa Tadića, a ovome nije bilo teško poslati loptu pored nemoćnog Balića kada se našao sam pred njim.

Drugom pogotku Dinama prethodila je nevjerojatna pogreška Balića. Modrić je slabo izveo korner, očekivalo se da će Balić lako uhvatiti loptu u svom petercu, ali ona mu je neočekivano prošla kroz ruke, a taj poklon spremno je na drugoj vratnici dočekao Mandžukić i u padu glavom pogodio mrežu.

Samo dvije minute kasnije Sablić je još jednom loše reagirao, Tadić ga se u okretu uspio osloboditi nakon čega ga je Hajdukov branič povukao, no sudac Ljubičić bio je blagonaklon, pa je Sabliću dao samo žuti, a ne crveni karton.

U drugom poluvremenu najveće prilike za povećanje vodstva imali su Modrić, Mikić i Šokota, ali njihove udarce iz povoljnih pozicija Balić je uspio obraniti, te se time barem djelomično iskupiti za pogrešku kod prvog gola, no u 88. minuti nije mogao ništa protiv preciznog Mandžukićeva udarca.

Uzvrat je za tjedan dana na Poljudu.

Strijelci: 1-0 Tadić (8), 2-0 Mandžukić (20), 3-0 Mandžukić (88).
Pred 5.000 gledatelja sudio je Ljubičić iz Osijeka.

DINAMO: Koch, Etto, Drpić, Mikulić, Čale, Mikić, Vukojević, Vrdoljak, Modrić, Mandžukić, Tadić (Šokota, 83)

HAJDUK: Balić, Živković, Sablić (J. Buljat, 46), Maloča, Jozinović (Bartolović, 86), Gabrić, Ljubičić, Linić, Čop, Rukavina, Kalinić

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene