Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo demantirao smjenu Josipa Kužea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči utakmice u Kranjčevićevoj ulici gradom se proširio trač da je Josip Kuže “pokojni” i da Zdravko Mamić na njegovo mjesto namjerava instalirati Nikolu Jurčevića. Unatoč uvjerljivoj pobjedi glasine su u večernjim satima dobile razmjere epidemije, vijest je čak objavljena na naslovnici jednog zagrebačkog dnevnika, ali su je iz Maksimira hitro i energično opovrgnuli.

Zdravko Mamić je dan poslije Auxerrea ustvrdio: 'Nisam izdajnik. Kuže ostaje, siguran je poput moje love u sefu banke'. No, vladar Dinama je između redova provukao da će u slučaju neuspjeha u Francuskoj i Splitu ceh prvi platiti - trener.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja, saborski zastupnik (Most) ODGOVOR NA PROZIVKE Grmoja komentirao smjenu ministra Filipovića i ulogu Mosta u aferi, a ima i poruku za premijera: "Plenkoviću, dolazimo po tebe" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a nova afera Stižu reakcije na smjenu ministra Filipovića: "Duže je bio na semaforu nego u Vladi"

Temeljem indicija o raskolu između trenera i dopredsjednika, koji se navodno dogodio na sastancima u četiri oka uoči dvoboja s Auxerreom i Zagrebom, lansirana je informacija da je Josip Kuže u Kranjčevićevoj posljednji put vodio modre.

Novi trener postao je Nikola Jurčević, njegov pomoćnik bit će Zvonimir Soldo, trener vratara Marijan Vlak, kondicijski trener Miljenko Rak, a Robert Prosinečki bio bi team manager - tu križaljku još je samo trebao blagosloviti Izvršni odbor.

Priču je objavio Večernji, a Jutarnji potvrđuje kako je Jurčević priznao da je razgovarao s Mamićem o povratku na staro radno mjesto (sada pomoćni trener reprezentacije Dinamo je vodio nešto duže od jedne sezone 2003. i 2004.).

Poslije pobjede nad Zagrebom Kuže na tiskovnoj konferenciji niti jednom rječju nije spomenuo otkaz. No, nakon što se vijest proširila, a mobitel Dinamova stratega užario od poziva, Kuže je odlučio nazvati Mamića:

"Zdravko mi je rekao: 'Joža, pa valjda smo si toliko dobri, da bi tebe prvog obavijestio o smjeni'. Definitivna je informacija iz kluba da vijest o smjeni nema veze s istinom", izjavio je Kuže, a potvrdili su glasnogovornici Jagodić i Kožul.

No, daleko do toga je Kužeova pozicija čvrsta kao baš-čelik. Ne pobijedi li u Francuskoj i na Poljudu, tzv. 'vatreni stožer' vrlo će vjerojatno zagospodariti Dinamovom svlačionicom. Nešto slično kao u reprezentaciji...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene