Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bundesliga: Navijačima HSV-a groblje pored stadiona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometni fanovi koji su cijeli svoj život navijali za njemački klub SV Hamburger mogu ostati odani svom klubu i u smrti na navijačkom groblju koje će biti sagrađeno pored stadiona.

Radovi na groblju, koji se gradi oko 20 metara od stadiona, počet će u nedjelju, a njemu će moći biti sahranjeno 500 navijača.

Pročitajte i ovo Groblje - 1 Problemi s ugovorom U našem turističkom biseru skupo je i umrijeti: "Sinu sam napisala da me kremira u Zagrebu" Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici

Groblje neće biti spremno još godinu dana, ali je Christian Reichert, član klupskog odbora izjavio da je interes navijača već velik.

"Petnaest navijača se već prijavilo, što je zanimljivo jer još nismo objavili cijene. To su strastveni navijači, sasvim sigurno, najmlađi ima 27 godina, a najstariji 85", dodao je Reichart.

Prema njegovim riječima, to će biti prvo navijačko groblje u Njemačkoj i drugo u svijetu. Samo argentinski nogometni klub Boca Juniors ima sličan projekt, ali za razliku od hamburškog njegovo groblje nije pored stadiona.

Hamburško groblje će nuditi i pravi nogometni osjećaj, tako da će posjetitelji moći prolaziti kroz ulaz nalik na gol i ulazit će na teren nalik na nogometni teren pored kojeg će biti terase s
grobovima.

Tipičan pogreb na ovom groblju ponudit će ispraćaj u lijesu
prekrivenom zastavom kluba uz himnu kluba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene