Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blanka: Spremam se za Peking, ali očekujem da ću cijele sezone biti dobra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blanka Vlašić vrijedno se priprema za sezonu na otvorenom koja starta za mjesec dana. Kratku pauzu u treningu iskoristili smo za razgovor sa svjetskom prvakinjom uoči najvažnijeg ljeta dosadašnje karijere.

Nakratko je napravila pauzu u gustom programu treninga i skoknula do Zagreba odraditi sponzorsku obavezu. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Prizivaju prisebnost i suzdržanost Pružili ruku mira: Kina želi posredovati u smirivanju sukoba na Bliskome Istoku Slika nije dostupna I Blanka u automobilu Trener Blanke Vlašić oborio djevojčicu na zebri

Najbolja hrvatska sportašica odlično se osjeća i puna optimizma gleda prema sezoni na otvorenom. Start je u svibnju, ali vrhunac će biti sredinom kolovoza u Pekingu.

- Mi se spremamo za to da ja cijelu sezonu mogu dobro skakati. Naravno, onaj pik najveći će biti u Pekingu, ali mislim da ću biti dobra cijele sezone i uostalom tako sam i skakala do sada, kaže Blanka. 

Serija od 22 pobjede, s dva naslova svjetske prvakinje, učinili su je svjetskom zvijezdom kraljice sportova. Samo zbog nje u Split su ovog tjedna stigli novinari i snimatelji nekoliko europskih tv kuća. 

- Pratili su me na treninzima, onda smo išli malo u razgledavanje grada, pa kod mojih doma, upoznali su moju obitelj, pričali s trenerima, malo smo se slikavali po stadionu i u gradu, i tako, opisuje Blanka. 

Nezaobilazno pitanje ovih dana drama je oko olimpijskog plamena. Četiri mjeseca prije olimpijskih igara neki najavljuju i mogući bojkot otvaranja, prosvjedi su izbili u prvi plan.

- U prvom redu to je stvarno nešto lijepo i pozitivno, zabava u jednu ruku i onda kad se sve to miješa s politikom naravno da ni jednom sportašu nije drago. Nadam se da će se sve to smiriti i da će proći u najboljem redu, kaže najbolja svjetska visašica.
 
Kada je ona u pitanju, malo tko sumnja u idealni scenarij...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene