Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Australian Open: Đoković izbacio Federera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u finale Grand Slam turnira Australian Open u Melbourneu pobijedivši u polufinalu prvog tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera sa 7:5, 6:3,7:6 (5).

Đoković će u finalu u nedjelju igrati protiv Francuza Jo Wilfrieda Tsonge, koji je ranije također sa 3:0 u setovima pobijedio drugoga tenisača svijeta Rafaela Nadala.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đoković osvojio Australian Open Slika nije dostupna Australian Open: Tsonga deklasirao Nadala

Srpski tenisač je u prvom setu gubio sa 5:3, a potom je nanizao četiri gema i uzeo set, što mu je dalo dodatno samopouzdanje i dominirao je i u preostala dva seta, dok je Federer neočekivano radio previše pogrešaka. Đoković će po drugi puta igrati u Grand Slam finalu, prvo je izgubio od Federera na US Openu, a sada će mu na putu prema prvom naslovu stajati senzacionalni Francuz Tsonga, koji još nema niti jedan turnirski naslov.

Federer je zadnji puta poražen na Australian Openu 2005., a Švicarcu je izmakao i rekordni niz od 11 uzastopnih Grand Slam finala. Nadalje, Federer je zadnji puta na Grand Slamu poražen bez osvojenog seta od Gustava Kuertena na Roland Garrosu 2004., a svoj 13. Grand Slam naslov morat će potražiti na Roland Garrosu u svibnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene