Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abramovič se želi što prije riješiti Mourinha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se proteklih dana pisalo da je Roman Abramovič spreman pružiti ruku pomirenja Joseu Mourinhu, to se, čini se, neće dogoditi. Naprotiv, Rus se sprema otpustiti Mourinha i prije kraja sezone.

The Sun je ovih dana prenio informaciju da je Abramovič pristao naći se s Mourinhom kako bi pokušali riješiti  razmirice. Navodno se izvršni direktor kluba Peter Kenyon iznimno trudio organizirati taj sastanak, koji se trebao održati u ponedjeljak 26. ožujka, najvjerojatnije na jednoj od Abramovičevih jahti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcije na Mourinhov odlazak Slika nije dostupna Mourinho napustio Chelsea, Grant i Clarke novi treneri

No, Independent u međuvremenu prenosi da je cijela stvar otišla toliko daleko da se Abramovič sprema Muorinhu otkazati i prije kraja sezone, unatoč činjenici da je Chelsea još uvijek u utrci za nekoliko trofeja, uključujući i Ligu prvaka. 

Ako Valencia izbaci Chelsea iz tog europskog natjecanja, Mourinho bi mogao odmah dobiti 'izlaznicu' iz kluba iako ima ugovor na 5,2 milijuna funti godišnje do 2010. Izvori bliski Abramoviču tvrde da je Mourinhovo ponašanje posljednjih mjeseci samo dodatno pogoršalo cijelu situaciju. I sam je Mourinho navodno svjestan da je s kritikama vodstva kluba otišao predaleko.

U međuvremenu, sve se više priča da bi Frank Rijkaard mogao biti nasljednik Portugalca. Navodno je upravo 44-godišnji Nizozemac prvi na trenerskoj listi Romana Abramoviča (na kojoj su još trener Seville Juande Ramos, trener Intera Roberto Mancini, izbornik Rusije, Nizozemac Guus Hiddink i trener Juventusa Didier Deschamps).

Rus vjeruje da bi upravo Rijkaard mogao na Stamford Bridge donijeti atraktivan, napadački nogomet kakav Abramovič i očekuje nakon što je u klub uložio silne milijune. A svakako nije nevažno ni to što Rijkaard ima imidž koji odudara od Mourinha, puno je je agresivan i nije sklon sukobima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene