Obavijesti Video Pretražite Navigacija
važno za nacionalnu sigurnost

Odvjetnik Nobilo: "Možda predsjednici smeta što tajne službe mogu objasniti njezino čudno ponašanje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne prestaju reakcije na izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o korupciji u tajnim službama.

Odvjetnik Anto Nobilo ima nekoliko scenarija zbog kojih bi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na sučeljavanju mogla izreći optužbe o korupciji u tajnim službama.

Pročitajte i ovo Prazan stožer Kolinde Grabar-Kitarović Nakon objave rezultata U jednom veselje, pjesme i torta, u drugom razočarana lica: Donosimo veliku fotogaleriju iz stožera Stožer Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa ide na odmor? Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj"

"Ako zaista ima korupcije u tajnim službama, što je moguće, onda je pitanje zašto nije reagirala ranije. Tvrdi da treba zamijeniti sve strukture pa se postavlja pitanje zašto to nije učinila ranije jer je ona postavila sve ključne ljude u agencijama. Iz njezina su Ureda otišli njezini ljudi u VSOA-u i u Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Što ona kao eksponent HDZ-a može reći o korupciji, morala bi šutjeti ako je imalo poštena. Morate demontirati cijeli sustav koji je HDZ uspostavio i mnogi drugi prihvatili. I ona bi htjela biti borac protiv korupcije i onda uleti s tajnim službama za koje nitko nema podatke, meni je to jedino logično objašnjenje", rekao je Nobilo za N1.

Nobilo kaže da su koruptivne radnje koje spominje Predsjednica počele 2009. a završene 2012. te da nije trebala to spominjati jer postupak na Vrhovnom sudu još traje. "Kontaminirala je postupak i tu je napravila štetu", smatra.

Misli da je Predsjednici nešto zasmetalo kod tajnih službi. "Možda činjenica da bi mogli objasniti njezino čudno ponašanje, recimo u Osijeku. Oni su mogli objasniti uzrok ponašanju što je važno za nacionalnu sigurnost jer ako predsjednica ulazi u nekontrolirane faze u životu, to je važno za nacionalnu sigurnost", zaključio je odvjetnik Nobilo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene