Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteža intervencija

Zapovjednik vatrogasaca prisjetio se dramatičnog spašavanja djevojke u Petrinji: ''Protokol kaže da moramo izaći nakon jače trešnje. Mi smo ostali..."

Prvi su izašli na teren nakon potresa, a na sanaciji rade i danas. S vatrogascima na Banovinie razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Zvonimir Ljubičić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Petrinja, godinu dana nakon razornog potresa otkrio je koliko su intervencija vatrogasci imali zbog ove katastrofe.

''U potresu se opseg posla povećao za oko 300 posto. Sad više nismo toliko u zraku i sad se više bavimo prijevozom vode. U potresu je došlo do urušavanja bunara i zamućivanja vode i sada vršimo prijevoz pitke vode građanima'', rekao je.

Kaže da je Hrvatska pokazala veliko srce i zahvalio svim vatrogascima koji su došli pomoći razrušenoj Banovini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DRUGI ROĐENDAN Potresna ispovijest djevojke koja je bila zarobljena pod ruševinama u Petrinji: "Odjednom se budim zatrpana ispod ruševine, cijeli strop na meni, baš na meni..."

Otkrio je i koja je bila najteža intervencija. ''Meni je bilo najteže spašavanje žene iz smrskanog auta i onda smo bili u Gradskom poglavarstvu gdje se spašavalo Gabrielu. S kolegama iz JVP-a Novska, HGSS-m i djelatnicima hitne medicinske pomoći smo ju spašavali jako dugo. To je bilo najteže jer nas je stalno tresao potres i trebalo je donijeti odluku da nitko ne ide van. Protokol kaže da moramo izaći van nakon jače trešnje i čekati 15 minuta, međutim mi smo ostali unutra dok ju nismo otkopali'', ispričao je.

Gabrielinu emotivnu i potresnu ispovijest o trenucima užasa pročitajte ovdje. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene