Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje tri mandata

Predrag Štromar u Dnevniku Nove TV otkrio zašto je u koaliciji s HDZ-om i bi li to ponovio

Gost Dnevnika Nove TV bio je predsjednik HNS-a Predrag Štromar, a s njime je razgovarala Sabina Tandara Knezović.

Od HNS-a je u kampanji došlo jako puno obećanja. Upitan od kuda novci za ostvarenje istih, Štromar kaže kako su program napravili u suradnji s građanima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 14 imena HNS u Varaždinu predstavio kandidate treće izborne jedinice, Štomar uvjeren da dobivaju tri mandata Slika nije dostupna parlamentarni izbori Štromar: Blaženka Divjak nezavisna je kandidatkinja na HNS-ovoj listi

„Naš je program jedinstven po tome jer na političkoj sceni toga još nije bilo. Od kud novci? Konkretno, idemo na vrtiće jer je oko njih bilo najviše pitanja. Vrtići mogu biti besplatni ako Vlada donese odluku i osigura 400 do 500 kuna po djetetu za jedinice lokalne samouprave kako bi onda onaj dio sufinanciranja koje oni imaju mogli anulirati. U pitanju je 700 milijuna kuna, radi se o oko 140.000 djece. Mi samo nabavkom aviona, pošto smo od toga odustali, možemo i to rješiti“, kaže Štromar.

Zašto već nije proveo taj program besplatnih vrtića kad je već dio Vlade, Štromar kaže kako je pripreman program za sljedeće 4 godine.

„Mi smo imali resore obrazovanja i graditeljstva i ono što smo dogovorili prije tri godine pri ulasku u Vladu intenzivno smo radili na tome i odradili smo izuzetno puno posla. Do prije tri godine ništa nije išlo na sjever Hrvatske, samo na temelju mojih potpisa u tri godine milijarda kuna došla je na sjever Hrvatske, taj je kraj uvijek bio zapostavljen“, kaže.

Ističe kako je 21.000 mladih u Hrvatskoj rješila svoje stambeno pitanje preko njegovog ministarstva, a kod ministrice Divjak, kaže, nastava se odvijala usred koronakrize.

„Da se napravi reforma u obrazovanju čekalo se 22 godine. Nitko nije imao hrabrosti. Ministrica Divjak se uhvatila tog posla. Odradila je odličan posao u koronai na temelju toga ćemo dobiti glasove“, odgovara Štromar na pitanje koliko će HNS koštati ministričina neodlučnost oko nastave u školama tijekom koronakrize.

Upitan koliko se HNS-u koalicija s HDZ-om „obila o glavu“, Štromar kaže kako je bilo teško u nju ući.

„Da je došla korona, i da su bile onakve vlade kao Oreškovićeva ili ona s Mostom… Mi smo odradili jednu stabilnost vlade“, kaže Štromar i dodaje da bi ponovio koaliciju s HDZ-om jer je u ono vrijeme mislio o državi, a ne o stranci.

Boji li se izbornog rezultata, jer je podrška birača HNS-u nikad manja, odgovara kako su to ankete.

„Tako je bilo i 2016. pa smo dobili više od 100.000 preferencijalnih glasova i 11 mandata“, napominje i dodaje kako očekuje da će u Saboru imati klub, odnosno osvojiti tri mandata.

„Mandate ćemo dobiti tamo gdje smo najjači, na sjeveru, u Slavoniji očekujemo mandat, a može se dogoditi mandat i u još nekim dijelovima Hrvatske. Imamo još tjedan dana ljudima objasniti što smo sve radili i tražiti od njih što ćemo sve raditi u iduće četiri godine. Naš program još nije gotov“, kaže Štromar.

Kaže kako s građanima komuniciraju iako nemaju skupove zbog koronavirusa.

„Kampanja je digitalna i telefonska, dijelimo letke, otraga piše da nam ljudi mogu dati prijedloge, ubacuju nam ih u kaslić“, opisuje kampanju HNS-a.

Zaključuje kako će, s kime god koalirali, ta stranka biti "pod budnim okom HNS-a".

„Mora se prihvatiti ovaj naš program, svakako je bitna i ideologija, ne smije biti krajnje, ekstremne ideologije, ni lijeve niti desne, građanima treba smjer samo prema naprijed“, poručuje Štromar.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene