Obavijesti Video Pretražite Navigacija
950 domaćih, tristotinjak inozemnih

Za Papin dolazak akreditirano 1250 novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sva praćenje apostolskog pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, koji će se održati 4. i 5. lipnja u Zagrebu, akreditiralo se oko 1250 predstavnika medija, od čega oko 950 domaćih, te tristotinjak inozemnih.

Papih pohod u Zagrebu pratit će novinari i fotoreporteri iz oko 130 redakcija iz 25 zemalja cijeloga svijeta, među ostalim, iz Italije, Njemačke, Poljske, Francuske, Austrije, Finske, Švedske, Španjolske, Portugala, Slovenije, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Rusije i Meksika.

Akreditirani su predstavnici iz tridesetak televizijskih kuća i isto toliko radijskih postaja iz zemlje i inozemstva, kao i predstavnici vodećih svjetskih agencija, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.Uz brojne katoličke medije, među kojima su vatikanska televizija Tele Pace, te francuska KTO TV, akreditirane su i neke od najvećih svjetskih medijskih kuća, RAI, Reuters, Associated Press, ANSA, DPA, ORF, RAI, Poljska TV i druge.

U zrakoplovu s papom Benediktom XVI. dolazi i pedesetak novinara akreditiranih pri Svetoj Stolici iz svih važnijih svjetskih medija. Press centar s internetskom, telefonskom i video vezom bit će uređen u hotelu "Westin" i u njemu će se moći preuzeti audio i video signal Hrvatske televizije sa svih događanja. Putem servisa Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hina) moći će se bez naknade preuzimati fotografije sa svih događanja, o čemu je više informacija dostupno na stranici www.hina.hr.

Predstavnici medija organizirano će se prevoziti iz Press centra do pojedinih lokacija na kojima će, sukladno raspoloživom broju mjesta, biti organizirano medijsko praćenje.  Sve informacije vezane uz apostolski pohod pape Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj dostupne su na stranici www.papa.hr. Akreditiranje novinara provelo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, u suradnji s Hrvatskom biskupskom konferencijom. (HIna)

Pročitajte i ovo Paljenje svijeća za novinarke i novinare - 1 HND i Sindikat novinara Hrvatske Bdjenje i zapaljene svijeće za novinare i novinarke ubijene u Gazi Nina Obuljen Koržinek Plenkovićeva uzdanica Ministrica je puna vjere i nade: ''Kazneni zakon unaprijedit će status novinara''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene