Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jutrošnji sastanak oko eura

Reporterka Dnevnika Nove TV pitala je neke naše političare štede li energiju, pogledajte što su joj odgovorili

Aktualno Galerija Radovan Fuchs Radovan Fuchs Foto: DNEVNIK.hr Davor Filipović Davor Filipović Foto: DNEVNIK.hr +0 Vilim Ribić Galerija 1/3 >>
Pitali smo i političare štede li energiju i kako misle svojim primjerom pridonijeti u krizi. A mogli bi početi štedjeti i u Vladi jer je nekima od sudionika jutrošnjeg sastanka oko eura u dvorani Nacionalne knjižnice bilo hladno. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Na vladinu sastanku o euru, nekima je temperatura bila preniska.

Pročitajte i ovo Marko Primorac, ministar financija Hoće li sniziti stopu PDV-a? Ministar financija za Dnevnik Nove TV otkrio detalje Vladina paketa mjera te koliko je trezorskih zapisa kupio Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar"

Vilim Ribić, nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja požalio se da mu je na sastanku bilo malo hladno, ali da ne zna kolika je temperatura.

Radovan Fuchs Vilim Ribić (Foto: DNEVNIK.hr)

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović na pitanje repoterke Dnevnika Nove TV Sabine Tandara Knezović je li na sastanku bilo hladno, kazao je: "Bilo je ljudi koji su bili u kratkim rukavima. Vjerujem da je njima bilo hladno. S obzirom na to da sam ovako odjeven, meni nije bilo hladno".

Radovan Fuchs Davor Filipović (Foto: DNEVNIK.hr)

Upitan štedi li energiju, ministar obrazovanja Radovan Fuchs odgovorio je potvrdno. „Da, doma štedim“. Dodao je da otkad su mu se sinove odselili od kuće, supruga i on troše vidno manje struje.

Radovan Fuchs Radovan Fuchs (Foto: DNEVNIK.hr)

Ministar financija Marko Primorac otkrio je kako se štedi na energiji u njegovom domu. Kaže da nastoji što manje koristiti klimatizacijske uređaje i rasvjetu. „Gasimo svjetla po sobama, osim tamo gdje se nalazimo“. 

Kad je riječ o preporukama vezanim za štednju, rekao je: "Vidim da su se u medijima počele zbijati šale na račun tih preporuka, ali to je nažalost jedino učinkovito rješenje na smanjenje ovisnosti o ruskim energentima“.

Kao primjer štednje guverner HNB-a Boris Vujčić spomenuo je sebe naglasivši da ne voli ne klimu, stoga je, kaže, i ne pali. „Ako mi dolaze gosti u ured, tada malo rashladim“.

Jedni od onih koji pozivaju na štednju su i sindikati. Vilim Ribić rekao je da već počeo sa štednjom. „Ne zalijevam povrće ni travnjak“.

Sljedeći tjedan očekuju se i preporuke Vlade.

Ministar Filipović apelira na građane da se pridržavaju mjera štednje. Na upit misli li da će ga građani poslušati, odgovara: „Na nama je da zamolimo“.

Premijer Andrej Plenković kazao je se mjere spremaju upravo na način da se osigura sigurnost opskrbe te da se kućanstva i gospodarstvo zaštite da im cijena ostane prihvatljiva i podnošljiva.“

A što su sve građani rekli o štednji energije, možete pogledati u prilogu Dnevnika Nove TV.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene