Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veljan Radojković za gradonačelnika

Županijski SDP u koaliciji s četiri stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitsko-dalmatinski Županijski odbor SDP-a potpisao je koalicijski predizborni sporazum s Hrvatskom narodnom strankom, Hrvatskom strankom umirovljenika, Demokratskim centrom i Strankom umirovljenika, a njihov kandidat za župana je Veljan Radojković.

Koalicijski sporazum potpisali su predsjednici županijskih odbora Veljan Radojković (SDP), Srđan Jurković (HNS), Ante Sesardić (HSU), Josip Vitezica (DC) i Ivan Visković (SU). Radojković je rekao kako je zajednički cilj te koalicije pobijediti na lokalnim izborima u Splitsko-dalmatinskoj županiji u kojoj je od njezine uspostave kao regionalne samouprave vladala grupacija na čelu s HDZ-om.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lista za župana HSP na županijske izbore ide samostalno Slika nije dostupna Osijek: Ujedinili se HDSSB i SBHS

'Danas uspostavljena koalicija može odgovoriti izazovima trenutka jer nudimo nadu da recesiju možemo kvalitetnije prebroditi', kazao je Radojković. Čelnici županijskih odbora ostalih stranaka rekli su kako su u toj županiji nužne promjene jer se u njoj, po njihovim tvrdnjama, živi teže od hrvatskoga prosječnog standarda.

Predsjednik Splitsko-dalmatinskoga HNS-a Srđan Jurković pritom je istaknuo da je nezaposlenost u toj županiji 17 posto, a prosječna nezaposlenost u Hrvatskoj 13 posto. 'Najveći problem Splitsko-dalmatinske županije jest što u njoj 62 posto umirovljenika ima mjesečna primanja manja od 2000 kuna', ustvrdio je predsjednik Županijskog odbora HSU-a Ante Sesardić. Nedavno su splitski gradski odbori SDP-a, HNS-a, HSU-a i DC-a sklopili koaliciju koja SDP-ovca Ranka Ostojića podupire kao kandidata za gradonačelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene