Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultati drugog kruga lokalnih izbora

Pobijedili Bandić, Kerum i Bubalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U drugom krugu lokalnih izbora u Zagrebu je pobijedio Milan Bandić, u Splitu Željko Kerum, u Osijeku Krešimir Bubalo, dok je Andro Vlahušić odnio, prije prvog kruga možda neočekivanu pobjedu u Dubrovniku.

U Zagrebu je SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Milan Bandić i u drugom krugu bio bolji od nezavisnog Josipa Kregara. Bandić je odnio uvjerljivu pobjedu s osvojenih 61,84 posto, a Kregar 36,62 posto. Nezavisni kandidat Željko Kerum uvjerljivo je pobijedio u Splitu s 56,87 posto, dok je SDP-ov Ranko Ostojić 40,75 posto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezulati izbora za župana i Županijsku skupštinu Sisačko-moslavačke županije Slika nije dostupna Rezultati izbora za župana i za Županijsku skupštinu Istarske županije

Krešimir Bubalo (HDSSB, HNS i Zeleni) u Osijeku je uvjerljivo pobijedio s 63,14 posto glasova, dok je za njegovog protukandidata iz HSP-a Antu Đapića glasovalo 34,45 posto Osječana. U Dubrovniku je kandidat HNS-a, SDP-a, HSU-a i HSLS-a Andro Vlahušić, a s 53,64 posto osvojenih glasova ostao u prednosti ispred HDZ-ove Dubravke Šuice koja je osvojila 43,39 posto.

HDZ-ovac Dražen Barišić novi je gradonačelnik Velike Gorice, prema rezultatima Županijskog izbornog povjerenstva od 22 sata, a nakon što su prebrojani glasovi na svim biračkim mjestima. Kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU Dražen Barišić u drugom krugu osvojio je 54,99 posto glasova. Barišićevi zamjenici bit će Stjepan Kos (HSS) i Ervin Kolarec (HDZ). Dosadašnji velikogorički gradonačelnik SDP-ovac Tonino Picula, prema podacima Državnog izbornog povjerenstva osvojio 43,77 posto glasova.

U drugome krugu lokalnih izbora za gradonačelnika Vukovara pobijedio je kandidat SDP-a Željko Sabo, koji je osvojio 51,03 posto glasova, potvrdilo je vukovarsko-srijemsko Županijsko izborno povjerenstvo. Kandidat koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS Damir Barna (HDZ) dobio je 47,61 posto glasova. Pobjedom Željka Sabe - prvi put nakon dvanaest godina i mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja vukovarski gradonačelnik nije iz HDZ-a.

HDZ-ovac Dinko Pintarić ponovno će biti gradonačelnik Siska s osvojenih 49,65 posto glasova, po rezultatima Državnoga izbornog povjerenstva nakon što su obrađena sva biračka mjesta, a njegov protukandidat SDP-ovac Davorko Vidović osvojio je 48,44 posto glasova, a razlika u broju glasova je 245. Na izbore je izišlo 44,19 posto birača. Pintarićevi zamjenici bit će Drago Martinac (HSS) i Agan Velić (SDA).

 

Rezultati po županijama koje su birale u drugom krugu

ISTARSKA ŽUPANIJA

Ivan Jakovčić (IDS,SDP,HNS) 59,62%

Plinio Cuccurin (Nezavisni kandidat) 39,15%

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

Goran Pauk (HDZ,HSS) 62,70%

Duško Živković (SDP,HNS) 34,62%

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Ante Sanader (HDZ,HSS,HSLS) 58,71%

Veljan Radojković (SDP,HNS,HSU,DC,SU) 38,23%

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Nikola Dobroslavić (HDZ,HSS,HSLS,HSU) 53,64%

Mira Buconić (Nezavisni kandidat) 43,39%

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Ivan Vučić (HDZ,HSS,HSLS,HSU,SDA HRVATSKE) 58,72%

Bruno Kurelić (SDP,HNS) 38,30%

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Ivan Perhoč (SDP,HSS,HSU,HNS) 62,82%

Mladen Križaić (HDZ,HSLS,HDSS) 35,82%

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Marijan Aladrović (HDZ,HSS,HSP,HSU) 53,9 %

Marijan Cesarik (SDP) 45,27%

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Danijela Marušić (HDZ,HSS,HSLS,HSU) 50,86%

Mato Gavran (SDP,HNS,DC) 47,07%

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Vladimir Šišljagić (HDSSB, Zeleni HR) 54,46%

Tomislav Ivić (HDZ,HSP,HSU,HSS,HSLS) 42,82%

Detaljnije informacije možete pronaći na službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene