Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo 30 autobusa

Kamenovani autobusi birača iz Srbije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom noći nepoznati počinitelj je u Benkovcu u ul. Kralja Dmitra Zvonimira BB kamenjem oštetio dva parkirana autobusa srpskih nacionalnih registarskih oznaka kojima su došli birači iz Srbije, priopćila je PU zadarska.

Na autobusu marke 'DAF' BG registarske oznake kamenom je oštećen lim na kojemu je nastalo oštećenje u vidu udubljenja dok je na autobusu marke 'DAF' RU registarske oznake razbijeno bočno staklo. Na autobusima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 8000,00 kuna. Odgovorne osobe podnijele su prijedlog za pokretanje kaznenog postupka protiv nepoznatog počinitelja. Autobusi su bili parkirani i pretpostavlja se da su njima doputovali hrvatski državljani srpske nacionalnosti na glasovanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mala škola izbora Kako pravilno glasati: Znate li što je preferencijalno glasanje? Hrvatska - izborne jedinice karta MALA ŠKOLA IZBORA Znate li kojoj izbornoj jedinici pripadate?

U zadarsko zaleđe stiglo 30 autobusa iz Srbije

Kako je rečeno jutros u PU zadarskoj, na šire područje zadarskog zaleđa hrvatski građani srpske nacionalnosti s boravištem u Srbiji doputovali su na izbore u 30 autobusa. Njihova odredišta su Donji Srb, Gračac, Benkovac i druga naselja. Policiji, međutim, nije poznat broj osobnih automobila kojima su doputovali građani srpske nacionalnosti. Taj broj nije niti moguće doznati, rekli su u policiji.

Sa sigurnosnoga stajališta lokalni izbori na području Zadarske županije protječu mirno, a policija nema dojava o izgredima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene