Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jednoglasna potpora

Tomislav Ivić kandidat HDZ-a za osječko-baranjskog župana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice izvijestio je kako će kandidat stranke za dužnost župana na lokalnim izborima biti sadašnji predsjednik Županijskog odbora i saborski zastupnik Tomislav Ivić.

Član Predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks rekao je na konferenciji za novinare u Osijeku kako su Ivićevu kandidaturu, nakon unutarstranačkih konzultacija, jednoglasno poduprli predsjedništvo Županijskog odbora, a zatim i sam Odbor HDZ-a te kako stranka drži da njezin kandidat može pobijediti na izborima za novog župana.

Pročitajte i ovo USB-stick i CD Pokušaj zataškavanja? Skandal na fakultetu zbog jednog USB-a: "Očito teško podnose odluku Povjerenstva" Andrej Plenković na samitu u Parizu - 3 Vojna pomoć Andrej Plenković iz Pariza: "Svoje jedinstveno ratno iskustvo želimo prenijeti Ukrajincima"

Govoreći o pripremama stranke za lokalne izbore, Šeks je istaknuo kako je u završnoj fazi utvrđivanje kandidata za dužnosti u tijelima lokalne izvršne vlasti. Dodao je da ih očekuju politički razgovori s potencijalnim partnerima HSS-om, HSP-om, HSLS-om, HSU-om, SDSS-om te sa stranakma mađarske nacionalne manjine kako bi te stranke, ili dio njih poduprle Ivićevu kandidaturu, a očekuju ih i dogovori o kandidatama za zamjenike župana.

Ivić je istaknuo kako će činjenice da će u kampanji zastupati 15.000 članova HDZ-a s tog područja te da HDZ obnaša vlast u 30 općina i gradova u Osječko-baranjskoj županiji biti dobra platforma za izborni uspjeh. Na novinarska pitanja Ivić je odgovorio kako mu je potpuno svejedno tko će biti kandidat HDSSB-a za župana, ili bilo koje druge opcije, te kako su je s HSP-om, koji je HDZ-ov koalicijski partner u gradu Osijeku, načelno dogovorena potpora HSP-a njegovoj kandidaturi za župana, a slijede dogovori o pojedinostima vezanim uz koalicijski sporazum HDZ-a i HSP-a.

Na novinarsko pitanje je li točno da se otvorenje dionice autoceste na međunarodnome 5C koridoru, od Đakova do Osijeka, priprema upravo uoči izbora iako bi mogla biti i prije otvorena, Šeks je odgovorio da su radovi na toj dionici 90 posto obavljeni te da je trebala biti otvorena još potkraj prošle godine, ali to je odgođeno zbog određenih teškoća u Hrvatskim autocestama. 'To se podudara s održavanjem lokalnih izbora, ali nije u funkciji lokalnih izbora jer je ta dionica već trebala biti puštena u promet', ustvrdio je Šeks.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene