Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Surađnja kod lokalnih ekoloških tema

Potpisan sporazum o suradnji istarskoga SDP-a i Zelene stranke - Zelene alternative

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarski Županijski odbor SDP-a i Zelena stranka - Zelena alternativa potpisali su danas u Puli sporazum o suradnji na izborima za skupštinu, župana i podžupana te županije 2009. godine.

Tom je prigodom predsjednik istarskoga SDP-a Dino Kozlevac rekao da je ta stranka u zelenima prepoznala poželjnog partnera budući da u programu SDP-a, kako je rekao, 'zeleni dio' ima važnu ulogu. Predsjednik zelenih Josip Anton Rupnik naglasio je pak kako je ta stranka tražila partnera koji će prihvatiti programe vezane uz zaštitu okoliša i čovjeka te borbu za njihovo ostvarenje.

Pročitajte i ovo Nasukani brod - 1 Mještani strahuju od onečišćenja Nastavak pomorske havarije u Istri: Ministarstvo je zabranilo približavanje nasukanom brodu Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje

U danas potpisanom sporazumu istaknuta su područja na kojima će te dvije stranke surađivati na županijskoj razini, poput sprječavanja paljenja otpada u cementari u Koromačnu, sprječavanja izgradnje termoelektrane Plomin 3 na ugljen, sprječavanja daljnjih nelegalnih aktivnosti Tvornice kamene vune Rockwool u Pićnu, poštovanja zakona te mišljenja građana u vezi s gospodarenjem otpadom.

Čelnici tih stranaka najavili su zajednički nastup i u ostalim mjestima u Istri u kojima je, kako su rekli, ta suradnja moguća s obzirom na to da 'na lokalnoj razini nije toliko važna politika koliko rješavanje lokalnih problema'.

Odgovarajući na pitanje novinara hoće li, u skladu sa sporazumom SDP-a s IDS-om, Zelena stranka - Zelena alternativa poduprijerijeti IDS-ova kandidata za župana, Rupnik je naglasio da će ta stranka poduprijeti onog kandidata koji podupre njezin program.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene