Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lijevi centar

Potpisan koalicijski sporazum osam stranaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međustranački sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za regionalnu samoupravu 2009. potpisali su predstavnici osam županijskih stranačkih organizacija: SDP-a, HNS-a, HSU-a, IDS-a, HSLS-a, ARS-a, (Autonomna regionalna stranka, SDA (Socijaldemokratska akcija) i ZS-a (Zelena stranka).

Prema sporazumu, na izbornoj listi bit će pedeset posto članova SDP-a, a ostala mjesta bit će podijeljena među pripadnicima ostalih sedam stranaka. Predsjednik županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina kazao je da su pregovori o koaliciji uspješno završeni i da osmočlana koalicija pripada lijevom centru.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Koalicija - 1 Postizborna slagalica Tko će komu? Nitko ne odaje s kim će koalirati nakon izbora, no ime jedne stranke čuje se najviše: "Ako netko izda..."

Cilj naše koalicije je potvrditi i učvrstiti povjerenje građana, rekao je Komadina dodavši da je u koaliciji razvidno bogatstvo različitosti te da su u njoj i 'regionalci', predstavnici manjina, liberala, umirovljenika i drugi. Naglasio je da je riječ o koaliciji za stabilnost, kontinuitet i zajedništvo te da se o njezinom formiranju razgovaralo i s drugima strankama, ali da svako ima pravo izabrati svoj put.

Na novinarski upit Komadina je odgovorio da u županiji ne postoji 'deal' između HDZ-a i SDP-a i da o tome ne može biti govora jer je riječ o strankama koje su u mnogočemu suprotstavljene. 'Deal' će se morati tražiti među onima koji nastupaju između tih dviju opcija, jer će oni trebati odgovoriti kome će nakon izbora dati potporu, pa i eventualno odgovoriti tko je tu 'peta kolona', rekao je Komadina.

Odgovarajući na pitanje novinara, Komadina je još rekao da primorsko-goranska županijska uprava nikada nije financijski diskriminirala ni jednu općinu ili grad, bez obzira na položaj ili stranačku pripadnost. Ako je netko uveo model zavičajne pripadnosti i političke podobnosti, onda je to HDZ, a oni koji o tome govore u javnosti morali bi najprije pomesti ispred svoje kuće, zaključio je Komadina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene