Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od čokolade do 'srednjeg prsta'

FOTO: Plakati koji su nas nasmijali ili uzrujali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donosimo vam pregled najduhovitijih i najoriginalnijih predizbornih plakata koji su se istaknuli u moru suhoparnih i bezličnih plakata.

Posljednja dva tjedna zemlju su nam preplavili predizborni plakati svih mogućih dimenzija i boja s kojih nam se smješkaju razna lica i obećavaju 'brda i doline'. Ogromna većina predizbornih plakata je bila vrlo jednolična kao da političari misle da se dovoljno nijemo smiješiti s plakata kako bi građane uvjerili da baš njima povjere svoj glas. Uglavnom smo mogli vidjeti da piše ime kandidata, eventualno broj liste, i neki jednolični slogan poput onog Tatjane Holjevac i njezinog 'Mi to možemo'. No, bilo je u kampanji i nekoliko duhovitih trenutaka prezentiranih plakatima, a mi vam pokazujemo one najoriginalnije ili koji su pobudili najviše interesa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Samo za bijelce Sramotni plakati osvanuli u kanadskim gradovima: "Tražite li mjesto gdje se djeca mogu igrati s drugima koji izgledaju kao oni?" Izložba plakata Borisa Bućana - 4 Boris Bućan Preminuo jedan od najistaknutijih hrvatskih likovnih umjetnika: Njegovi plakati poznati su u čitavom svijetu

HDZ-ovci krenuli vrlo rano u kampanju

Prvi su s plakatima još prije nekoliko mjeseci krenuli HDZ-ovci iz Velike Gorice koji su napali SDP-ovog gradonačelnika Tonina Piculu optuživši ga da uopće ne živi u Velikoj Gorici pa su cijelim putem do Zagreba oblijepili plakate na kojima 'pozdravljaju' gradonačelnika i obavještavaju ga da upravo napušta Veliku Goricu. U Osijeku su osvanuli plakati 'Seka i Braco'sa slikama Vesne Pusića i Branimira Glavaša kojima se parafrazira poznata čokoladica zbog osječke koalicije HNS-a i HDSSB-a. Prvi se te paralele sjetio Anto Đapić. Vrlo nadahnut je bio i načelnik Primoštena Stipe Petrina, za čije plakate nisu potrebne riječi nego ih se mora pogledati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene