Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Jakovčić najavljuje

'IDS će po ulasku u EU otvoriti pitanje autonomije Istre'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Istarskog demokratskog sabora Ivan Jakovčić sinoć je na saboru Kluba mladih IDS-a najavio kako će IDS po ulasku Hrvatske u Europsku uniju otvoriti pitanje regionalne autonomije Istre.

'Na to imamo pravo i to ćemo pitanje otvoriti kao legitimno i demokratsko pravo jedne regije', poručio je Jakovčić dodavši kako je uvjeren da centralizirani sustav u Hrvatskoj neće još dugo opstati. Upravo će Europska unija, drži Jakovčić, stvoriti nove preduvjete za Istru koja se od devedesetih godina znala odlučno suprotstaviti nacionalizmu, ali je istodobno prihvatila toleranciju, višejezičnost i multikulturalnost i time postavila standarde.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

'Mladi su najveći resurs Istre, mladi su snaga IDS-a i zato ih pozivam da se bave politikom jer će se u suprotnom ona baviti njima', rekao je Jakovčić dodavši kako je upravo IDS od Istre stvorio politički simbol. Članovi Kluba mladih IDS-a na Saboru u Vodnjanu usvojili su predizborni program Kluba mladih kojim će između ostalog tražiti osnivanje posebnog upravnog odjela za mlade Istarske županije, izgradnju studentskog kampusa te postavljanje sustavnog modela rješavanja stambenog pitanja mladih u Istri.

Regija ispred svog vremena

'Tražimo osnivanje upravnog odjela za mlade kako bi na jednome mjestu imali koncentrirano znanje i operativne resurse za provođenje svih javnih poltika usmjerenih mladima, od obrazovanja i znanosti, zapošljavanja do kulture, zabave, civilnog društva i sporta', kazao je predsjednik Kluba mladih IDS-a Marin Grgeta. Dodao je kako će to biti još jedno u nizu područja gdje će 'Istra biti regija ispred svoga vremena i u rangu najrazvijenijih regija u Europi'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene