Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navukli osmijehe i glasali

VIDEO: Za koga glasuju političari i kandidati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoju građansku dužnost obavili su i državni dužnosnici te predsjednici političkih stranaka. Neki su na birališta stigli već rano ujutro, neki izravno iz zračne luke. Kao i građani na izbore izlaze tamo gdje imaju prebivalište. Prvi je na biralištu bio premijer Ivo Sanader koji se tamo pojavio već u 8 sati.

Predsjednik Mesić na izbore je stigao ravno iz Jordana, a na biračko je mjesto, kao i uvijek, došao u pratnji supruge Milke. 'Pa ja očekujem mirne izbore. Da će građani izabrati onakvu gradsku vlast kakvu žele i tako će im biti naredne 4 godine', izjavio je predsjednik.

Pročitajte i ovo Lee Jae-myung Priznao "Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari

I premijer Sanader na biralište je došao u pratnji supruge Mirjane i pun optimizma. 'Kao premijer očekujem da će većina naših građana danas izaći, jer se ipak biraju ne samo čelni ljudi općina, gradova i županija, nego se bira i sudbina naših građana u općinama, građanima i županijama', izjavio je premijer Sanader.

Dva sata poslije, na Svetom Duhu svoju je građansku dužnost obavio i njegov najveći politički protivnik, predsjednik SDP-a, Zoran Milanović. Na biralište je stigao sam. I dobro se zamislio nad glasačkim listićem.

'Ne, nisam ni sekunde razmišljao, nego sam htio biti vrlo precizan, jer zamislite da sam krivo zaokružio ili da sam zaokružio pogrešno?! Dakle, treba biti koncentriran na biralištu', rekao je Milanović.

Na biračkom mjestu u I. Osnovnoj školi u Dugavama u Novom Zagrebu, na izbore je izašao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Jasen Mesić.

Građansku dužnost obavio je i predsjednik Sabora, Luka Bebić. Nada se većem odazivu birača nego lani. O konačnim rezultatima nije htio govoriti. 'Teško je davati neke prognoze. Budući da je izborna šutnja, suzdržat ću se oko toga da jasno i precizno o tome nešto kažem.'

Prijepodne su na izbore izašli i Josip Kregar, Milan Bandić, Vladimir Šišljagić, Anto Đapić, Krešimir Bubalo i ostali. Izjave i očekivanja kandidata političara pogledajte u priloženim videima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene