Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegavaju moralnu obvezu

Bandić, Kerum i Bubalo odbijaju sučeljavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednjim smo danima kampanje, a kandidati za gradonačelnika u tri velika grada čine sve kako bi osigurali pobjedu. No dok u javnim istupima spremno prozivaju svog protukandidata, izravna sučeljavanja izbjegavaju. Svatko navodi druge razloge, ali zapravo se sve svodi na jedno - ignoriranje protivnika i javnosti.

Rijeka, Osijek, Split i Zagreb. Prvi krug i kandidati su imali vremena i želje sučeliti se. Osim Bandića naravno. Kregara je tako izdriblao pa i po cijenu da u Splitu bude s ništa manjim neprijateljem Radimirom Čačićem. 'Ja se sučeljavam 3 godine 11 mjeseci i 364 dana, a ne s protukandidatima i na taj račun sam dobio 3 puta izbore', tvrdi Bandić.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nova TV donosi sučeljavanja kandidata za gradonačelnička mjesta u četiri najveća grada UŽIVO NA DNEVNIK.hr-u Lokalni izbori 2021: Nova TV donosi debate ključnih kandidata za gradonačelnike četiriju najvećih gradova

Kerum je odlučio zadnjih deset dana ne sučeliti se s Ostojićem. 'Ja da se idem s demagogom sučeliti gubitak je vremena i naše sučeljavanje bit će na sudu', dodaje. Čini se da je Kerumu zapravo ideja sučeljavanja gubitak vremena. 'Sva ta sučeljavanja su bila svađanje i gubljenje vremena i bili smo kao babe na pazaru', objašnjava Kerum.

Tamburice je u Osijeku zamijenila teška artiljerija. Neprijatelji se udaraju i iz zraka lecima. Bubalo u prednosti Đapića više ne želi vidjeti. 'Od programa nema ništa i nemam namjeru s Đapićem sjesti za isti stol', tvrdi Bubalo.

Bandić, Kerum i Bubalo pobjednici su prvog kruga. No gubitnici su jer ne shvaćaju da je sučeljavanje možda ne zakonska, ali moralna obveza. Mogli su se ugledati na svog kolegu Obersnela. On je kao favorit imao vremena za protukandidate iako je imao veliku prednost. Skriva li politički trio izbjegavanjem sučeljavanja svoje slabosti ili se tek ugledaju možda i u svog uzora Ivu Sanadera koji je 2007. odbio sva sučeljavanja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene