Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori 2021.

Božinović: "Očito je da je HDZ pobjednik ovih izbora. Analizirat ćemo Split. Birači nisu kaznili antisemitske poruke, o tome moramo razmisliti"

Davor Božinović u izbornom stožeru HDZ-a očekuje konačne rezultate lokalnih izbora. Pritom je dao izjavu za medije u kojoj je komentirao rezultate izlaznih anketa u Splitu i Zagrebu.

"Očito je da je HDZ je stranka pobjednica ovih izbora. U najmanju ruku imat ćemo rezultate kao i prije četiri godine. Vodimo svugdje gdje smo očekivali, čak i u nekim županijama u kojima su rezultati anketa pokazivali drugačije", kazao je Božinović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković U očekivanju nove Vlade Plenković: "Izjava šefa IDS-a bila je sjajna" Biljana Borzan istaknula problem HDZ odgovorio Borzan: "Kako onda u EP gledaju na posrnulog partijca Grbina?"

Na pitanje novinara o rezultatima u Splitu, Božinović je kazao: "Analizirat ćemo Split, nakon što je Vlada uložila toliko u Split i nakon što je Split doživio procvat pod vodstvom HDZ-a i nakon što su birači glasali tako da nisu kaznili čak ni antisemitske izjave protukandidata u Splitu. To je nešto o čemu se moramo svi odrediti i o čemu moramo razmisliti."

Smatra da je mnogo uloženo u Split

Božinović smatra da je uloženo mnogo, a onda se dogodilo da je pobijedio kandidat koji je slao poruke potpuno neprimjerene 21. stoljeću.

"Da je to kojim slučajem bio kandidat HDZ-a, nije mi teško zamisliti što bi se dogodilo, uključujući i medijske kritike koje bi bile opravdane", dodao je.

"Najvažnije je u ovom trenutku da smo prvi put pobijedili u Osijeku. Imat ćemo jednak broj županija, ako ne i više nego prije četiri godine. Imat ćemo rezultate u gradovima i općinama na razini od prije četiri godine, možda čak i nešto više. Dakle, nakon 30 godina, kad je HDZ dobio prvi put većinsku podršku hrvatskog naroda, to se događa i večeras", rekao je Božinović.

Upitan o rezultatima u Šibensko-kninskoj županiji, gdje HDZ-ov Goran Pauk gubi od nezavisnog Marka Jelića, kratko je rekao: "Vidjet ćemo, noć je duga."

"HDZ pobjednik"

"Ja govorim o tome da je HDZ pobjednik i to je glavna poruka ovih izbora. Čujem da su neke stranke koje su naši glavni oponenti ostvarile svoj cilj, a dobile su jednu ili dvije županije, a što da mi onda kažemo? Ako su oni ostvarili cilj, HDZ već 30 godina na svim razinama vlasti vodi hrvatski narod voljom hrvatskog naroda i tako će biti i večeras", istaknuo je Božinović.

"Ja vam govorim o Hrvatskoj, o tome da je ovo pobjeda na razini najvećih pobjeda HDZ-a na lokalnim izborima. A vi tumačite što hoćete", poručio je okupljenim novinarima.

Komentirao rezultate u Zagrebu

Komentirao je i prve rezultate izlaznih anketa u Zagrebu. "Nakon 20 godina u kojima su građani Zagreba birali za gradonačelnika pokojnog Milana Bandića, očito su odlučili okrenuti ploču i birati drugu opciju. Vidjet ćemo, pred svima su veliki izazovi, uključujući i novu administraciju u Zagrebu", rekao je Božinović.

Za Bjelovarsko-bilogorsku županiju rekao je kako očekuje da će HDZ tamo dobiti župana. "U Varaždinu prema prvim rezultatima vodimo i nadamo se pobjedi", zaključio je Božinović.

U Središnjicu HDZ-a nešto prije 19 sati, uz predsjednika Andreja Plenkovića, došli su i članovi vodstva stranke koji tamo prate rezultate drugog kruga lokalnih izbora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene