Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gates, Schumacher, Abramovič...

Skradin postao pravi jahtaški raj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznato je da najslavnija svjetska imena ljeti vole Hrvatsku, njezinu obalu i more. A među bogatašima, poput Bila Gatesa, Mihaela Schumachera, princeze od Monaka i brojnih manje poznatih milijunaša pravi je hit Skradin. Gradić na ušću rijeke Krke postao je malo privezište za skupocjena plovila.

Pročitajte i ovo Dijete ostavljeno u automobilu budite oprezni Policija izdala upozorenje roditeljima mališana: "15 minuta može biti kobno!" Vlada na godišnjem odmoru - 2 Ljeto za političare Gdje se i s kim opuštaju političari tijekom ljetne stanke? "Ne moram se brijati ujutro, mogu ustati kad hoću"

Doviđenja i dođite nam opet. Cijena dnevnog veza za ovakvu jahtu na skradinskoj rivi, dvije tisuće kuna. Sretnoj i bogatoj posadi prava sitnica. Za sedam dana plovidbe izdvojili su tristo tisuća dolara. I na jahti nitko koga bi običan prolaznik prepoznao. Analitičar skradinskih društvenih zbivanja, Željko Babić-Stina, već godinama uredno bilježi imena moćnika koji su barem za kratko bili privezani u Skradinu.

>> VIDEO: Schumacherova 'igračka' ipak spašena

Ove godine bio je Gates, a Schumacher je u ovo vrijeme lani bio malo neugodan prema ljudima s fotoaparatima. Skradinjani ga žele opet vidjeti i sve opraštaju. Norveška kraljica među stotinu je najvećih jahti na svijetu. Akrobatska peračica potpalublja mjesečno zaradi do tri hrvatske plaće. Mornar uživa u poslu. Posada su ruski i američki bogataši.

'Tko je znao za Abramoviča prije deset godina?'

'Sa mnom plove krasni ljudi i idemo na lijepa mjesta, posao nije težak. Abramovič? Tko je za Abramoviča znao prije deset godina', kazao nam je ruski mornar Aleks. S ovakvim gostima ova bi marina trebala biti raj za sezonske radnike. No, kod njih je potpuno druga priča i nisu svi zadovoljni. Mornar s Norveške kraljice jest, ali ne govori o brojkama.

Portugalka Sandra ne boji se priznati koliko vrijedi jahta njezina prijatelja. 'Seven millions', rekla nam je, što u prijevodu znači sedam milijuna eura. Vrtoglave brojke, a tek se čekaju Abramovič, Schumacher, kraljevi i kraljice. Da ne zaboravimo nekoga od starih gostiju Skradina, mega meke za mega jahte. I bogate jahtaše.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene