Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatima čak 15 neradnih dana

Lipanj je najneradniji mjesec u godini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedan produženi vikend možemo zahvaliti Danu državnosti koji obilježavamo sutra. Lipanj je mjesec s najviše blagdana, a s malo umijeća mnogi su spajali neradne dane i vikende i tako radili nikad manje.

Kad je spajanje neradnih dana u pitanju slijedi nekoliko sušnih mjeseci. Sljedeća je prigoda tek u listopadu na Dan nezavisnosti. Kiša, vjetar, ne baš ljetne temperature, Hrvatima nisu mogli pokvariti ovaj mjesec. Čak tri blagdana i vikendi, sve se spajalo i svi su bježali prema moru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u zagrebu I ovog lipnja održat će se Povorka ponosa na biciklima: "Izloženost nasilju i dalje je naša svakodnevnica" Slika nije dostupna inicijativa zastupnice ''Ako blagdan pada za vikend, ne radi se idući radni dan'': Podržavate li ovu ideju?

Jedan je vikend već bio spojen, a mnogi su, uz malo kreativnosti, uspjeli pospajati dva blagdana zajedno s vikendima. Rezultat je čak 15 neradnih dana. Zaključak? Nalazimo se u najneradnijem mjesecu godine.

Nakon raskalašenog lipnja, u srpnju neće biti ni 'P' od praznika, a nema spajanja ni u kolovozu, ni rujnu. No zato kreću godišnji odmori pa malo bolovanja, 14 blagdana i vikendi, a sve se to svede na bilancu koja kaže kako Hrvati u godini ne rade čak 160 dana. Kad se uzme u obzir da samo jedan radni dan državi vrijedi milijardu i 100 milijuna kuna, ne treba previše naglašavati koliki gubitak za naše gospodarstvo predstavljaju toliki neradni dani.

Jeste li spojili sutrašnji praznik s vikendom?

  • Da
  • Ne
  • Ne, jer mi to nije moguće
  • Radim na sam praznik

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene