Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POJAŠNJENJA!

Zamjenica ravnatelja HZJZ-a objasnila u kojim situacijama može doći do zatvaranja škola i tko će sve morati ići u samoizolaciju

Školski hodnik, ilustracija
Školski hodnik, ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Školski hodnik, ilustracija Školski hodnik, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Ivana Pavić Šimetin Ivana Pavić Šimetin Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Pavić Šimetin Galerija 1/3 >>
Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a komentirala je početak nove školske godine i objasnila u kojim situacijama može doći do zatvaranja škola.

"Škola ne može utjecati na to hoće li netko zaražen doći u školu, bilo od učenika ili nastavnika. Ono na što škola može utjecati jest da ako se pojavi učenik ili nastavnik pozitivan na koronavirus, epidemiolog nakon toga treba utvrditi da što manji broj odraslih i djece ide u samoizolaciju te da se tijekom samoizolacije bolest pojavi kod što manjeg broja osoba", kazala je je Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja HZJZ-a za N1. 

Pročitajte i ovo Učionica, ilustracija KRAJNJA MJERA Sve je više škola online, hoće li zbog korone to učiniti sve? Doznajemo koliko je učenika, a koliko nastavnika zaraženo Bernard Kaić objasnio bernard kaić Građani zbunjeni: Otkrivamo zašto zbog zaraženog učenika nekad u samoizolaciju idu sva djeca iz razreda, a nekad nitko

Objasnila je tko će sve morati u samoizolaciju ako se ispostavi da je neki učenik ili nastavnik pozitivan na koronavirus.

"U samoizolaciju će ići cijeli razred ako je nastavnik pozitivan i bio je u razredu dok je mogao biti zarazan. Ići će u samoizolaciju i svi nastavnici koji su predavali tom razredu", rekla je te dodala da postoji mogućnost da epidemiolog utvrdi da u nekim situacijama, ako nije bilo kontakta, ne mora cijeli razred u izolaciju.

Objasnila je i u kojem slučaju može doći do zatvaranja škola.

"Škole će se zatvoriti ako svi ili većina nastavnika bude moralo u samoizolaciju pa je stoga u uputama napisano da se nastavnici ne smiju nalaziti uživo. Sastanci većeg broja nastavnika ne bi se smjeli više održavati uživo", pojasnila je te dodala da škola može nastaviti s radom, ako se zarazi jedan učenik. 

Istaknula je kako je bilo teško napisati neke upute kojih se treba pridržavati u školama jer su zapravo u potpunoj suprotnosti s dosadašnjim načinom odgajanja djece.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene