Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDU DO KRAJA

Sindikat Preporod: "Još uvijek nije riješen status nastavnika koji su prisiljeni na prekovremeni rad zbog korone. Ne isključujemo prosvjede"

Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr)
Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr) Željko Stipić, predsjednik SZHŠ Preporod (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Iz sindikata Preporod upozorili su na probleme zaposlenih u školama uzrokovane korona krizom.

Predsjednik sindikata Željko Stipić istaknuo je kako je sve više učitelja na bolovanju ili u samoizoalciji te da su im tada plaće manje, ali i da su se izdvajanja za obrazovanje u Hrvatskoj smanjila.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Slika nije dostupna Zahtjevi Preporoda "Nadam se da ministrica neće nakon produžne nastave otići na popravni ispit"

O ovim problemima s ministrom Fuchsom, kaže, razgovarali su još u srpnju, no odgovora još nema. Ministar u tome ne vidi problem, a oni pak ističu kako ne isključuju mogućnost prosvjeda.

"Mi ćemo s ovim pitanjima ići do kraja. Jer smatramo da je to pošteno. To naši članovi od nas traže i ne samo članovi. Mislim da će podrška svih ostalih sindikata biti neupitna", uvjeren je Željko Stipić.

"Izgleda da mjere jako dobro drže i da su one u redu. Ja se nadam da će tako i ostati. A što se tiče toga tko hoće u ovom trenutku nešto oko toga govoriti, ok, ako je s dobrom namjerom neka dostavi pa ćemo mi sve što je s dobrom namjerom uvažiti", poručuje ministar obrazovanja Radovan Fuchs. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene