Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao je koronu

Preminuo Joso Mraović, poznat po suđenju za "ličko rukovanje"

Joso Mraović (Foto: Dnevnik.hr)
Joso Mraović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Preminuo je Joso Mraović (68), poznatiji pod nadimkom Lički Tuđman. Objavili su to na Facebook stranicama iz HDZ-a Gospić.

"Napustili su nas Joso Mraović i Mile Mraović. Danas je posebno tužan dan za dvije obitelji Mraović, obitelji pokojnog Jose i pokojnog Mile.

Danas je tužan dan za sve utemeljitelje HDZ-a i Hrvatske države, danas je tužan dan za sve hrvatske branitelje Gospića i Bilaja. Neočekivano su nas napustila dva istinska domoljuba, dva sokola koji su od samih početaka stvaranja hrvatske države učestvovali u svim bitnim procesima.

Drage obitelji Mraović ponosni smo što smo s Josom i Milom učestvovali u stvaranju jedine nam domovine te vam ovim putem u ime svih utemeljitelja HDZ-a iz grada Gospića dajemo iskrenu sućut. Joso i Mile će zauvijek biti s nama i u našim srcima. Vaša Zajednica utemeljitelja HDZ-a Ličko-senjske županije“, stoji u objavi.

Joso Mraović poznat je po slučaju iz 2005., kada ga je američka košarkašica koja je igrala u Gospiću optužila za silovanje. Sudac ga je oslobodio, no Vrhovni sud vratio je slučaj na sud u Rijeku. Prvo je nepravomoćno osuđen na tri godine, a kasnije pravomoćno na dvije godina zatvora. Odslužio je 20 mjeseci kazne. 

U obrazloženju presude koju je izrekao sudac Branko Milanović presudio je kako guranje prsta u anus ne može imati značaj radnje izjednačene sa silovanjem, budući da nisu korišteni spolni organi.

 

 
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene