Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za pogođene koronavirusom

Nastavljaju se potpore za očuvanje radnih mjesta: Poznato kad počinju prijave za rujan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje produljilo je vrijeme za potpore za očuvanje radnih mjesta.

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje donijelo je odluku o Izmjenama i dopunama Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2020. godini.
Primjena potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (COVID-19) i potpora za Mikropoduzetnike nastavlja se i u razdoblju od rujna do prosinca 2020.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Kamen, krš i maslina' VIDEO Koronaparty uz hit Mate Bulića usred Zagreba: "Sve mjere ispadaju farsa. Što da mislimo mi koji ih se pridržavamo?" Slika nije dostupna Prijeti i novčana kazna Vlasti izgubile spor: Moraju izmijeniti zakonski okvir za mjere protiv COVID-a ili ih ukinuti u roku od 30 dana

Potpora za očuvanje radnih mjesta pogođenim koronavirusom uključuje sve djelatnosti kao i do sada, poput putničkog prijevoza, djelatnosti pružanja smještaja, pripreme hrane i pića, tzv. event industriju, itd. kojima je i nadalje omogućeno korištenje potpore do 4000 kuna po radniku uz uvjet pada prihoda za najmanje 60 posto. Što se tiče potpore za mikropoduzetnike, ona i nadalje uključuje iznos do 2000 kuna po radniku za poslodavce koji zapošljavaju do 10 radnika, uz uvjet pada prihoda za najmanje 50 posto.

HZZ naglašava da će svi poslodavci, bez obzira na djelatnost, koji ne mogu poslovati ili kojima je na bilo koji način ograničen rad sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite moći koristiti mjere, s time da će se za one kojima je rad ograničen odlukom Stožera (npr. skraćeno radno vrijeme, smanjen broj posjetitelja, itd.) po potrebi morati dokazati poteškoće u poslovanju (pad prihoda za 60 odnosno 50 posto).

Rok za podnošenje zahtjeva za dobivanje potpora za rujan je od 15. rujna do 15. listopada.

Više informacija o potporama za očuvanje radnih mjesta potražite ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene