Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije ga željela otvoriti

Policija o uhićenju vlasnice kafića kod Imotskog: "Željela u postaju otići u pidžami"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se medijima proširila priča o vlasnicu kafića u mjestu Studenci kod Imotskog koja je uhićena u svojoj kući kasno navečer nakon što policajcima nije željela otvoriti svoj kafić, policija je objavila kako su utvrdili da se u objektu nalazi deset osoba (od kojih dvoje maloljetnih) te da se nitko nije pridržavao mjera.

Svih deset zatečenih osoba prekršajno je sankcionirano, a postupanje prema maloljetnicima preuzeli su službenici za maloljetničku delinkvenciju.

Pročitajte i ovo Nikola Gračak Jeste li ga vidjeli? Oglasila se sestra nestalog Nikole: "Molim vas kao Boga!" Željeznička nesreća u Srbiji Teška nesreća u Beogradu Sudarili se vlakovi u tunelu: Jedan prošao kroz crveno, 13 osoba je ozlijeđeno

Splitsko-dalmatinska policija objavila je kako ovo nije prvi put da su posjetili kafić. 

"Dakle, 15. siječnja 2021. godine policijski su službenici u objektu zatekli 50-godišnjeg konobara koji je posluživao piće i sedam gostiju, a svi su zatečeni u prekršaju nenošenja zaštitnih maski. I tada je prijavljena 42-godišnja vlasnica Državnom inspektoratu zbog prekršaja iz čl. 46., stavak 1., točka 6. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti. Državni inspektorat je u odnosu na taj događaj podnio optužni prijedlog nadležnom sudu", kažu u policiji.

Navode kako je 42-godišnja vlasnica 5. veljače izašla na ulicu i odbijala otvoriti kafić te da je postojala opravdana sumnja da se u njemu nalaze gosti, a što se, kažu u policiji, naknadno pokazalo točnim. Među okupljenima u kafiću bio je i vlasničin suprug. 

U policiji ističu da je vlasnica uhićena na zakonit način

"S obzirom na to da policijski službenik nakon uhićenja ne može uhićenu osobu ostaviti bez nadzora, nakon uhićenja 42-godišnjakinje, policijski je službenik s njom došao do ulaza u kuću kako bi uzela svoje stvari i obukla se. Ona je u pratnji policijskog službenika iz kuće uzela osobe stvari, ali se nije željela presvući i u policijsku postaju odlazi u pidžami. Nakon što je zatražila liječničku pomoć, to joj je odmah omogućeno, a liječnik je konstatirao kako je sposobna dalje neometano sudjelovati u postupku. Policijski službenici prilikom postupanja nisu imali bilo kakva saznanja o potrebi poduzimanja mjera za zbrinjavanje djece i drugih članova obitelji uhićene osobe o kojima se ona brine niti im je ona ukazivala na tu činjenicu", navodi se u priopćenju te dodaje da je istraživanje utvrđeno u skladu sa zakonom. 

Istraživanjem je utvrđeno da je riječ o sumnji u prekršaj, a ne na kazneno djelo, što je, kako kažu, potvrđeno i odlukom Državnog inspektorata, koji je podnio optužni prijedlog za protupravna ponašanja tijekom dva posjeta policije kafiću.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene