Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPC reagirao priopćenjem

Patrijarh Irinej (90) u teškom stanju zbog koronavirusa: Neki mediji javili da je preminuo, iz SPC-a poručuju - "To su lažne vijesti"

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell)
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell) Foto: Pixell
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (90) u teškom je stanju u bolnici gdje se liječi koronavirusa. Neki su mediji objavili da je preminuo.

Srpska pravoslavna crkva objavila je ranije da je patrijarhu Irineju pogoršano zdravstveno stanje.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati

''Došlo je do pogoršanja općeg stanja Njegove Svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao posljedica COVID-19'', priopćili su uz napomenu da liječnici prate njegovo stanje.

Dio medija u Srbiji objavio je da je patrijarh preminuo, a neki su vijest objavili pa povukli i napisali da je u teškom stanju priključen na aparate. Nakon tih objava na neko vrijeme je pala internetska stranica Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell) Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (Foto: Pixsell) Foto: Pixell

Na informacije da je patrijah preminuo reagirali su iz Srpske pravoslavne crkve. U priopćnju su se osvrnuli na "lažne vijesti o patrijahovoj smrti" te istaknuli kako liječnici koji se brinu o njemu kažu da mu je stanje nepromijenjeno od jutros.

Istaknuli su kako smatraju da su informacije o njegovoj smrti namjerno obmanjivanje javnosti što je "krajnje neodgovorno i nemoralno". Pozvali su sve da se mole za patrijarhovo zdravlje te poručili da se službene informacije o njegovom zdravlju mogu dobiti od liječnika ili na stranicama Srpske pravoslavne crkve.

Parijarh Irinej 1. studenog bio je na pogrebu mitropolita Amfilohija u Podgorici, ali procjenjuje se da je zaražen prije toga jer je u krugu njegovih najbližih suradnika i prije pogreba registriran slučaj zaraze koronavirusom, piše Nova.rs.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene