Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A OMIKRON NAPADA

Beroš nikako da nađe zajednički jezik s liječnicima: ''Mi bismo željeli biti suborci i suradnici, ali to nismo''

Aktualno Galerija Rad liječnika u pandemiji - 1 Rad liječnika u pandemiji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rad liječnika u pandemiji - 2 Rad liječnika u pandemiji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rad liječnika u pandemiji - 3 Rad liječnika u pandemiji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rad liječnika u pandemiji - 4 Rad liječnika u pandemiji - 4 Foto: DNEVNIK.hr +1 Nataša Ban Toskić Galerija 1/6 >>
Peti val tek je počeo, a samo u ovom tjednu zarazilo se gotovo 50.000 ljudi. I dok zaraza bukti ministar zdravstva Vili Beroš ni nakon dvije godine, čini se, ne uspijeva pronaći zajednički jezik s obiteljskim liječnicima.

Zaraza ne jenjava, a u splitskoj bolnici ne osjete da je omikron "blaži". Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, ističe da kod necijepljenih i starijih omikron ipak izaziva teže kliničke slike. Uz 8500 novozaraženih PCR-om, imamo i čak 2500 pozitivnih na brzom testu. Posao je to koji preuzimaju obiteljski liječnici. Samo jedan od novih koje obavljaju u pandemiji.

Teško je snimiti i televizijsku izjavu bez zvonjave telefona, izvijestila je reporterka Martina Bolšec Oblak. Pacijenti se nerijetko žale na zauzete linije. ''Nisam mogao do doktora tražiti njegovo dopuštenje'', ističe jedan muškarac koji je pregled obavio na Vrapču. ''Ne treba uputnica, samo treba imati 100 kuna za to'', dodaje.

Administratori - u to su se liječnici od početka epidemije pretvorili, upozoravaju iz Korodinacije obiteljskih liječnika. ''Nas pacijenti bolje razumiju nego ministar jer on nastavlja na isti način, donosi odluku, a da prije toga ne da nije ništa pitao, nego nas nije ni obavijestio'', napominje predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zavod sve demantira U najgorem trenutku pandemije oni građane poslali kući: ''Rekli su da liječnica nema ni vremena ni cjepiva''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Planiraju strože mjere Bukti zaraza, a unatoč brojnim prosvjedima predsjednik je odlučan: "I dalje ćemo na necijepljene vršiti pritisak''

Rade brze testove, zvali su pacijente za cijepljenje, naručivali ih na cijepljenje, cijepili ih, izdavali mišljenja za propusnice... Popis je kažu liječnici dugačak. A s ministrom Vilijem Berošem često ne pronađu zajednički jezik.

''A kome bi, pitam vas dragi moji Hrvati i Hrvatice, bolesni sugrađnin trebao ići ako ne svome liječniku? Neki kažu da sam u ratu s njima, to je neistina. Ja sam u ratu protiv virusa, a oni su moji suborci", ističe Beroš.

Na tu izjavu, Ban Toskić ima odgovor. ''Mi bismo željeli biti suborci i suradnici, ali to nismo'', zaključuje. A ratu protiv koronavirusa se ne nazire kraj.

Više o omikronu i liječnicima pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 


 



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene