Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred virusom smo svi jednaki

Vojko Obersnel oglasio se o kafiću koji ne dozvoljava ulaz HDZ-ovcima: "Potpuno razumijem revolt i emociju vlasnika ovog kafića, ali ne krivite jedni druge"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel oglasio se priopćenjem o kafiću koji ne dozvoljava ulaz HDZ-ovcima. Pozvao je na smirivanje strasti i razumijevanje.

Nakon što je jedan kafić sa riječkog područja odlučio ograničiti ulazak HDZ-ovaca u svoj objekt, priopćenjem se oglasio i gradonačelnik Obersnel.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku"

"Slijedom niza komentara na društvenim mrežama i u medijima pozivam sve građane na smirivanje strasti. Potpuno razumijem revolt i emociju vlasnika ovog kafića, kao i osjećaj nemoći i poniženosti svih drugih ugostitelja i brojnih poduzetnika u drugim djelatnostima koji trpe posljedice zbog dugog razdoblja nemogućnosti rada“, istaknuo je Vojko Obersnel u priopćenju.

Ipak, nastavio je, apelira na ljudskost, toleranciju i razumijevanje koji su u srcima svih Riječana. Pozvao je da ne dopuste da teški i naporni lockdown izaziva negativu i bijes prema ikome ponaosob "bez obzira kojoj stranci ili skupini tko pripada ili koji svjetonazor zastupa“. Podsjetio je kako je osnovni problem virus kojega je teško kontrolirati i koji predstavlja opasnost svima.

"Nemojmo se u ovom trenutku dijeliti na pripadnike ijedne strane. Jer pred virusom smo svi jednako osjetljivi i ranjivi. Nitko ga ne želi. A svi poduzimaju mjere za koje vjeruju da su potrebne i svrsishodne. I ja pratim događanja, i meni su mnoge stvari čudne i nejasne, ali usmjeravanje ljutnje na bilo koju skupinu građana Rijeke neće donijeti izlaz iz ove situacije. Može je samo pogoršati“, nastavio je gradonačelnik Rijeke.

Stoga je pozvao svih da ostanu međusobno tolerantni i da građani ne krive jedni druge zbog poteza koje donose drugi ljudi, među kojima je ponajmanje onih iz Rijeke.

"Još jednom ponavljam, razumijem svu nemoć i ljutnju i suosjećam sa svima kojima ova pandemija donosi nepodnošljivo teške životne situacije i izaziva snažne emocije, ali unatoč svemu tome, ne odobravam da se građani Rijeke dijele na dobrodošle i one koji nisudobro došli igdje. Ništa nije zauvijek, pa ni ovaj virus.

Prebrodit ćemo ga, a ja apeliram na sve da kroz pandemiju prođemo solidarno i neostrašćeno, a iz nje izađemo kao bolji ljudi a ne kao podijeljen grad“, zaključio je gradonačelnik u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene