Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio ECDC

Nova koronakarta ECDC-a ne donosi dobre vijesti: Cijela Hrvatska ostaje u crvenom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
ECDC je u četvrtak objavio novu koronakartu. Cijela Hrvatska je drugi tjedan zaredom u crvenom.

Istočna i srednja Hrvatska prije dva tjedna bile su u crvenom. Zagreb, obalne županije i sjever Hrvatske ostali su u narančastom. To se promijenilo prošli tjedan, kada je cijela Hrvatska postala crvena.

Crvena boja zapravo označava područja na kojima je 14-dnevna stopa od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od četiri posto, kao i ona u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500. Tamnocrvena područja su ona u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500. 

Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Cjepivom protiv korone u manje od dva mjeseca cijepili 91 posto učenika od 12 do 17 godina

Pročitajte i ovo Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, i Martina Bolšec Oblak Predsjednik HLK-a Luetić reagirao na Plenkovićevu izjavu o cijepljenju: "Čudi me to." Otkrio i kad očekuje vrhunac četvrtog vala

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju. ECDC procjenjuje rizik od COVID-19 prema većim statističkim regijama unutar zemlje (NUTS 2).

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene