Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trenutno su na praznicima

Ministar obrazovanja: "Nadam se da od sljedećeg tjedna učenici neće trebati nositi maske u školi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici možda od idućeg tjedna neće morati nositi zaštitne maske u školi, rekao je ministar obrazovanja.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je da se samotestiranje pokazalo kao dobra varijanta te je polučilo dobar rezultat.

"Odmah na početku je bilo identificirano oko 2000 asimptomatskih slučajeva kod djece, broj zaraženih učenika izrazito pada, prošli tjedan smo imali svega 20-ak pozitivnih, a potvrđenih PCR testom", objasnio je.

Također, dodao je da su praznici u tijeku, ali razgovara s epidemiolozima da se učenicima dopusti da ne nose maske u školama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna počelo samotestiranje učenika Učenici preprodaju testove za 15 do 20 kuna? "Smatram to jednom u nizu provokacija"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mijenjaju se pravila Biti "superodlikaš" više nije privilegija: Uvode se značajne promjene za upis u srednje škole

"Sada imamo praznike i razgovaramo i dogovaramo varijantu da skinemo i maske djeci u učionicama, to ćemo naravno, do kraja morati usuglasiti s HZJZ-om. Što se toga tiče, mislim da idemo u tom smjeru i ja se nadam da ćemo već od sljedećeg tjedna moći funkcionirati na način da djeca u školama neće trebati imati maske, ali dozvolite da obavimo završne razgovore s epidemiolozima, ali idemo apsolutno u tom smjeru", rekao je za HRT.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene